Ereksjonssvikt

Spørsmål

Hei! Jeg har vært sammen med en jente i 2 mnd. nå og er kjempeforelsket i henne. Jeg har et stort problem med at jeg ikke får ereksjon når vi skal ha sex. Lysten er der, men den blir ikke eregert, så vi kan ikke ha "ut-inn" sex. Enkelte ganger den siste tiden har jeg hatt litt vondt, sånn småstikking i testiklene. I tillegg har jeg hemorider, som har blitt bekreftet av min fastlege. Det med sexen gjør meg deprimert med tanke på at jeg kan miste kjæresten min. Håper på et godt svar!

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Fortvil ikke! Det du forteller er faktisk svært vanlig, og har ingen ting med at du har fått hemorider å gjøre. Det er det vi kaller prestasjonsangst, og er faktisk svært vanlig - spesielt blant yngre menn og i begynnelsen av forhold. Det kommer av at når du ligger og virkelig ønsker og stresser med at du vil har ereksjon - så kommer det i alle fall ikke. Grunnen til det er at stimulus til ereksjonen kommer fra et senter i hjerne - og når du stresser med at du MÅ få ereksjon - så reagerer dette senteret motsatt - og ereksjon ueblir.
Så det beste er å prøve å tenke på noe annet - og la det hele komme naturlig. Bruk lang tid med å kos med henne - og ikke tenk på at du må få ereksjon. Da kommer den!