Ereksjonssvikt

Spørsmål

jeg er en mann på 68 år. Min kone er 53. Vi har vært gift i 20 år. Etter at jeg passerte 55 begynte sexevnen gradvis å avta. Det er ikke lysten det kommer an på, men evnen. Noe svekkes vel med alderen. Noen mener vel at det sitter i hodet, men jeg tror ikke det, selv om manglende evne også gir prestasjonsangst. Da blir det vel en ond sirkel på en måte. Min kone har ikke vært fornøyd de siste årene, men det har vel gått seg litt til etter at hun kom i overgangsalderen. Sex forsøker vi nå å ha et par ganger i året, men det blir ikke særlig vellykket uten en stiv nok penis. Det ender som regel med onanering, som fører til naturlig sædavgang. Den delen av systemet fungerer altså, og psa er lav.

Spørsmålet mitt går egentlig på hva som fysisk kan virke inn her. Som sagt avtok evnen fra jeg var 55. Da jeg var 62 ble det oppdaget fortetning i blodårene og det ble da satt inn stett på 3 steder. Jeg håper det at et friere blodomløp også skulle kunnet ha en positiv innvirkning på blod til penis, men der merket jeg ingen virkning. Spørsmålet mitt er om manglende fritt blodomløp kan være en årsak til utilstrekkelig sexevne ? Hjerte og blodårer vil bli undersøkt på nytt i løpet av høsten.

Fastlegen min har selvsagt foreslått Viagra eller Cialis. Det her jeg forsøkt. I starten hadde det noe effekt, men i det siste har det ikke hatt tilstrekkelig effekt i det hele tatt.

Svar

Hei og takk for brev!
Mange eldre menn får nok problemer med ereksjonen (potensen). Iikke bare på grunn av nedsatt seksuell lyst og derpå følgende dårligere ereksjon, men også fordi mange eldre menn får dårligere blodgjennomstrømning i mange organer, også i penis.Som du selv er inne på. Og du har jo seksuell lyst. Men blodtrykksmedisiner kan også ha seksuelle bivirkninger, som ereksjonsproblemer. Og du forteller at du bruker Selo-zok som tilhører en gruppe medisiner mot for høyt blodtrykk som heter Beta-blokkere. Og denne medisinen har dessverre nettopp som bivirkning at det kan gi nedsatt potens (erekjson). Det samme gjelder Simvastatin. Og både for blodtrykksmedisin og for medisin mot for høyt kolesterol finnes det annen medisin som ikke har disse negative innvirkningene på ereksjonen. Så jeg ville anbefale deg å snakke med din lege om dette og be om en vurdering for andre medisiner.
Du sier at du har prøvet både Viagra og Cialis med litt effekt. Effekten ville nok være bedre hvis du ikke gikk på medisin som du nå gjør som nedsetter ereksjonsevnen.
injeksjon i penisroten med en medisin som heter Caverject) er også en god behandling for ereksjonssvikt når ikke Viagra eller Cialis hjelper så godt. Men diskuter alt dette med legen din. For klart at det finnes råd for at du skal få en bedre ereksjon! Og lykke til med undersøkelsen til høsten!