Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ereksjonssvikt og manglende utlsøning

Spørsmål

Hei
Jeg har hatt en elsker i over ett år nå. Han er 35 år. Jeg er 7 år eldre. Det er gjensidig stor spenning mellom oss og mye følelser. I begynnelsen var jeg så rusa på sexen og kjemien mellom oss, han ga meg ekstase. Derfor tenkte jeg ikke så mye over at hans penis ikke var veldig hard hele tiden. Den er tykk og ser stor ut, men henger ned og er ikke kjempehard. Han bruker fingre og tunge og sensuell berøring så mye at jeg ble totalt tilfredsstilt. Vi har samleie, men kunne sikkert vært mye bedre med en hardere penis. Han er nesten overivrig etter å tilfredsstille meg med fingre og munn, så kanskje han er klar over at det er slik han best kan tilfredstille meg pga av dette. Han har også vanskelig for å komme kan det se ut som. Ingen tvil om at han tenner veldig på meg og er veldig kåt, men han sier at det ikke er så viktig for han å få orgasme.Vi kan holde på i det uendelige uten at han kommer, og jeg gjør mye for å tilfredsstille han. Han kommer ikke hver gang vi har sex, og flere ganger sier han at han har hatt orgasme uten at jeg ser at han har ejakulert, og da lurer jeg på om han lurer meg fordi han synes det er flaut eller vanskelig. Jeg vet at han har ganske dårlig selvtillit generelt, men han tar veldig kontroll og virker selvsikker når det gjelder sex. Kan dette være medisinsk problem eller er det mer prestasjonsting / har psykiske årsaker. Virker uforståelig på meg at en så vakker og seksuell erfaren og lidenskapelig fyr skulle ha noe grunn til det. Han har veldig store overarmsmuskler, noe som har gjort at jeg har lurt på om det feks kan skyldes bruk av steroider. Ettersom har er litt usikker som person, og trenger mye bekreftelse, er det vanskelig å tenke at jeg skulle spørre han om dette også. Hvordan kan jeg gå fram på en ufarlig måte? Han er er 7 år yngre enn meg, og har hatt forhold til kvinner som er eldre enn han flere ganger, kan ha noe med dette å gjøre kanskje? Tusen takk på forhånd for svar.

Svar

Hei og takk for flott og oppriktig brev.
Det høres ut som du har truffet en fantastisk elsker. Som tilfredsstiller deg til fulle. Men som altså sliter med mangel på ereksjon. Og det kan jo være absolutt forårsaket av det vi kaller "prestasjonsangst" som er den vanligste grunnen til dårlig ereksjon hos menn. Men det kan også være som du er inne på at han har brukt anabole steroider. Noe som kan resultere i manglende ereksjon. Du nevner også at han sier han får orgasme, men at du ikke merker noen utlsøning. Og det er faktisk en de menn som "faker" orgasme. Noe som man ofte snakker om at en del kvinner gjør.
Det høres jo fantastisk ut hvordan han tilfredsstiller deg ellers. Så jeg tenker det kan være en fin inngangsport il å ta opp med ham hans mangel på ereksjon. Nemlig at du gir ham først masse komplimenter om hans evne som elsker og hvor godt du har det. Og så litt forsiktig kommer inn på dette med hans litt manglende ereksjon.
For det er jo måten du spør ham på som blir avgjørende. Men jeg tenker at det er viktig å spørre ham, men samtidig bekrefte for ham at du har det helt fantasteisk med ham som elsker.
Sliter han med sin prestasjon, så kan du jo nettopp hjelpe ham å ta bort dette prestasjonspresset ved å bekrefte hans evne som elsker.
Har han en reell ereksjonsvanskelighet så bør han jo ta opp dette med sin lege. Og her finnes det jo medisiner som kan være til hjelp for ham.