Ereksjonsproblemer

Spørsmål

Hei!
Jeg er nylig ferdig med en lengre periode som "lykkelig" ungkar. Jeg og "junior" har i hovedsak stort sett vært fornøyd med hverandre og i all hovedsak har "han" vel akseptert at det er jeg som har tatt meg av forholdet vårt. Som regel har "han" også vært både utholdende og klar til dyst så ofte som jeg måtte føle behov for det. Det eneste som "vi" i grunnen har savnet er ei dame!

Nå har hun dukket opp i livet "vårt". Ei riktig flott ei også.

Plutselig er ikke "junior" med lengre. I beste fall bare et stykke på veien, men så begynner "han" å trekke seg tilbake og henge med hodet.

Jeg må jo innrømme at jeg er nervøs for at det ikke skal bli bra for henne og så langt har det vært en selvoppfyllende profeti.

Hun begynner å bli frustrert og sier at jeg ikke blir kåt av henne. Jeg sier at det er tvert i mot, jeg er så kåt at jeg blir nervøs for ikke å få det til.

Jeg får vel også legge til at forholdet vårt er veldig ferskt. Ikke mer enn en uke og jeg og "junior" har ikke hatt "noe samvær bare vi to i lag", på denne tia.

Men, vi (kjæresten og jeg) har altså allerede tatt noen runder i den vonde sirkelen. Jeg håper derfor inderlig at dere kan gi noen råd som kanskje kan få oss ut av det!
Jeg håper at bare det at hun får lese dette, og forhåpentligvis med et svar fra dere, vil kunne være med på å hjelpe.

Til tross for tonen i det som jeg har skrevet over, er dette selvfølgelig et alvorlig spørsmål for oss.

På forhånd takk!

Mann, 41 år

Svar

Ja- det var et flott brev du skrev - med munter tone til tross for den alvorlige undertone. Men nettopp med den innstilling tror jeg nok både du og "junior " skal komme over problemet. Siden du ikke nevner det, går jeg ut fra at du ellers er i fysisk fin form, slik at det ikke er noen somatisk sykdom du plages av i tillegg. Problemet du presenterer er velkjent og vanlig - faktisk er over 20 % av norske menn plaget av problemer med potensen! Og ditt problem er nok forårsaket av prestasjonsangst. Som du sier - du og junior har vært alene; m.a.o det går bra når du onanerer. Men så snart en dame dukker opp, blir det litt annerledes. Du kjenner naturligvis at nå må du få ereksjon - og da er det desverre slik inredet at da vil junior ikke stå opp. Dess mer du/dere stresser med det - dess mer "henger den med hodet". Det som er viktig er at du prøver ikke å tenke på det når dere ligger sammen, men bare prøver å nyte å kose med kjæresten din og glede deg over at hun nyter din fysiske nærhet. Uten at det på død og liv skal være nødvendig at du får en ereksjon. Og da - hvis du klarer og slappe av - så kommer ereksjonen. Du må bare fortelle kjæresten din at det overhodet ikke har no med at du ikke tenner på henne, for det gjør du helt klart. Det er som å holde en tale; tenker du hele tiden at dette må gå bra; ja så får man så mye stress at som regel går det ikke bra. Lykke til!