Ereksjonsproblem

Spørsmål

Jeg er en mann i begynelsen av 40 årene, og jeg er sammen med en kvinne på 25. Vi har vært sammen i nesten 2 år. Vi har et varierende sexliv. Det betyr at det er fantastisk når vi er sammen og alt fungerer bra, men av og til mister jeg ereksjonen under samleiet. Dette skjer spesielt hvis vi skifter posisjon fra at jeg er over henne til at hun sitter på meg (hennes favoritt). Av og til hender det at jeg ikke blir stiv i det hele tatt, og jeg merker også at penis har litt varierende hardhet gjennom samleiet.

Vi har bodd i forskjellige byer, og i begynelsen traff vi hverandre i ferier (som vart fra en uke til en måned). Da brukte vi å elske hver dag. Da vi begge blir veldig frustrerte når dette skjer, har vi den siste tiden ikke elsket hver dag, men hatt ’naturlige’ pauser på 1 – 2 dager i mellom.
Hun hadde liten erfaring da vi møttes, og det var et lite ’sjokk’ for meg at hun hadde så store smerter den første gangen. I perioden etter dette ’trente vi oss opp’ ved at jeg kjælte mye med henne. Dette for å venne henne til, samt at min penis ikke var stiv nok. Siden har hun utviklet seg fint og har nå orgasme i 99 % av de gangene vi er sammen. Hun er ung og liker å elske veldig godt, men blir som nevnt veldig frustrert – samt at hun tenker også på aldersforskjellen og hvordan det vil gå med oss fremover.

Jeg har alltid vært ganske viril. Har trent mye og vært i veldig god fysisk form. Er fortsatt i veldig godt hold, men har ikke trent så mye i det siste. Kostholdet er relativt sunt (tar også noe Omega3 og Gerimax), og jeg drikker ikke mye (nesten ingen ting når vi er sammen). Har merket at sexlysten – og evnen er blitt noe mindre i de siste 2 årene (det føles også som om penis er litt mindre følsom enn tidligere), og situasjoen jeg beskriver her har oså ført til at jeg er blitt litt mindre ’offensiv’ ovenfor min forlovede. Naturlig nok tenker vi begge en del på dette. Jeg blir veldig stiv og erigert når hun gir meg munnsex, men det skal mye til for at jeg ’kommer’ i denne situasjonen.

Hva kan årsaken til dette (at jeg blir slapp av og til etc) være ?
Hva kan jeg gjøre for å ’fikse’ dette ? Tenker på alt fra trening, kosthold, kosttilskudd, piller etc

Relevante sykdommer/medisiner: Ingen

Mann, 43 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

På det du skriver virker det som du blir litt stresset i situasjonen, og da kan dette ha en tendens til å bli "en ond sirkel" der ereksjonen faktisk blir dårlig fordi du tenker så mye på at "nå MÅ det gå bra". Ta litt lenger pause mellom samleiene; og hjelper ikke dette, ta kontakt med din fastlege og forklar ham siuasjonen. Han kan evt. ta en generell blodprøvestatus av deg; og be ham spesielt sjekke hormonene Testosteron og Prolaktin.
Men jeg tror ikke at det er noe fysisk galt med deg - men at du som sagt kanskje stresser litt mye med ereksjonen din.

Har du spørsmål om Sexologi?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Haakon Aars SEXOLOGEN
Pris fra 310,-