Ereksjonsproblem

Spørsmål

Jeg er en mann, 69 år. For 4 år siden fikk jeg diagnosen hjertesvikt. I årene etter har jeg ikke hatt noen seksuell aktivitet. I det siste året har jeg hatt kontakt med en kvinne. Det er da jeg oppdager at jeg ikke fungerer optimalt.
Jeg har problemer med reisning, og selv med potenspiller er problemet der.
Tross en begrenset reisning kan jeg ikke holde på den. Gjennomføring av et samleie er derfor problematisk for meg og også for min partner.
Jeg er redd for å miste min venn pga dette problemet.
Finnes det noe middel eller metode for å hjelpe på dette problemet?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt! Så flott at du har truffet en ny venninne. Det er så viktig for livskvaliteten, og derfor viktig å kunne bevare nærheten og seksualiteten. Nå sier du at du lenge ikke har hatt noe sexliv. Men betyr det også at du i denne tiden før du traff henne ikke onanerte? For du sier ingen ting om du da hadde god potens eller ereksjon hvis du onanerte. Nå ser jeg at du bruker en rekke medisiner, og i alle fall et par av disse kan ha som bivirkning at de kan gå ut over potensen eller ereksjonen som vi sier. Så her kan nok ligge en årsak, og som jeg tenker at det er viktig at du snakker med din lege om. Kanskje dere kunne drøfte at du går over til annen medisin som ikke har disse bivirkningene. Så det er en viktig ting å gjøre. En annen ting er at det hos mange er et klart "prestasjonspress" når man går inn i et nytt seksuelt forhold. Og kanskje litt ekstra når man er litt opp i årene. Har du hatt problem med reisningen en gang, så vil man ubevisst eller bevisst tenke på neste gang man har sex, og da vil disse tankene overstyre signalene til ereksjonen. Resultat nedsatt ereksjon (reisning). Så her er det viktig å ikke stresse og tenke for mye på potensen eller reisningen men heller bare nyte å være sammen med din partner og nyte nærhet og intimitet.
Det finnes også et middel som kan injiseres direkte i penis før samleie som heter Invicorp som kan gi ereksjon. Det kan du snakke med legen din også. Men det aller viktigste er at du ikke stresser når du skal ha samleie, men nyter i stedet for å yte! For stresset vil nedsette reisningen. Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-