En kul på venstre skulderblad, bør den sjekkes?

Spørsmål

Jeg oppdaget nylig en kul/utbuling ytterst på baksiden av venstre skulderblad. Jeg er usikker på om det er en nyoppstått kul, eller om den alltid har vært der (men syns det er litt rart at jeg ikke har lagt merke til den før nå). Den kjennes ut som en del av beinet, er omtrent 1-1,5 cm bred, og det er ingen merkbar overgang fra bein til kul. Utbulingen er merkbart større enn det jeg har på høyre side på tilsvarende sted. Jeg har ikke smerter, og er ikke spesielt slapp. Litt ofte forkjøla i det siste, men det er jo vinter. Fikk et lite blåmerke etter at jeg hadde kjent på den, men mulig det var fordi jeg kjente litt for hardt... Er denne kulen noe jeg burde sjekke opp hos fastlegen min?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det er riktig av deg å stille spørsmålet om dette kanskje er noe som alltid har vært der, og som du bare tilfeldigvis har oppdaget nå, for det tror jeg det er en stor sannsynlighet for.
Ingen av oss er symmetriske, og bein er individuelt utformet, også skulderbladet. Det kan godt hende du har en naturlig "bulk" akkurat der.

Men dette kan jeg naturlig nok ikke si noe som helst sikkert eller konkret om, uten å undersøke deg. Vi har en tommelfingerregel om at alle nyoppståtte (eller nyoppdagede) kuler skal undersøkes av lege, -naturligvis for å utelukke at det kan være en svulst, så jeg ender derfor med å anbefale deg å la lege sjekke dette for deg, siden jeg ikke kan gi deg noen konkret vurdering av denne over nett.

Men jeg har avgjort mest tro på at det er noe du tilfeldigvis har oppdaget akkurat nå, og som ikke har med sykdom å gjøre.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-