Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

En kul på foten

Spørsmål

Hei Hva er dette? Har det vært et benbrud?

Svar

Hei.

Du har sendt et bilde her, men ingen annen informasjon som jeg måtte ha hatt for å kunne si noe mer om dette. Det er ikke slik at en nødvendigvis kan stille noen diagnose ene og alene på bakgrunn av hva en ser. En må som lege kjenner på kulen (som du har tatt bilde av her), funksjonsteste foten / ankelleddet m.m., og ikke minst snakke sammen for å få informasjon om hvor lenge det har vart, om det har blitt større og større, eller om den har vært samme størrelse over lang tid, om den er eller har vært vond, om du har hatt noen skader i den foten, om helsen din forøvrig. All slik informasjon mangler jeg her, og derfor er det ikke mulig å si noe sikkert kun ut fra bildet.

Bildet viser en kul under og litt fortil for ankelkulen på innsiden av høyrefoten din. Det er definitivt ikke normalt, det er det eneste jeg kan si med sikkerhet her.
Hvis jeg hadde kjent på den, ville jeg kunne sagt noe mer, ut fra om den var hard som bein, eller myk, og følgelig kanskje kunne vært en fettkul e.l. Eller om den er øm, hvilket kan bety betennelse eller infeksjon.

Du spør om det har vært et beinbrudd. Det kan jeg ikke utelukke, men da ser det isåfall ut som det har grodd skjevt eller ikke grodd i det hele tatt. Men da ville du jo selv vite om du har hatt en skade, for en brekker jo ikke beinet uten å vite om det. Hvis det er smertefullt og du ikke kan gå på foten, taler det i den retning.

Men alt i alt så er der kun en ting som kan sies her over nettet, og det er til gjengjeld viktig:

Dette er definitivt ikke normalt, og du skal derfor til lege med det. Det er du nødt til, for det er en kul av ukjent natur, og alle slike kuler som en ikke vet årsak til, skal legeundersøkes, ikke minst for å utelukke kreft. Når jeg nevner det, betyr det selvfølgelig IKKE at jeg tenker at det er det, men en kul av ukjent natur kan teoretisk være det, så du kan derfor ikke la være å gå til legen din med denne. Da vil du få et klart svar på hva dette er, noe som ikke lar seg avgjøre over nett og kun ut fra et bilde. Håper også at jeg har klart å forklare deg hvorfor. Lykke til!