En gadget mot bilsyke?

Spørsmål

Hei Gunnar Hasle.

Sikkert en litt annen henvendelse enn du er vant til her, men jeg har et spørsmål om bilsyke.
Kom over navnet ditt via en artikkel om temaet i KK.

Jeg jobber i et reklamebyrå som lager kommunikasjon for en stor bilimportør. Vi har en idé til en app for iPad som barn kan bruke i baksetet på langtur. Håpet er at den både skal være underholdende og redusere sjansen for å bli bilsyk. Tanken er å plassere et kamera i frontruta som overfører bildet til en app/iPad som er plassert på nakkestøtten i baksetet. På den måten kan barnet i baksetet følge med på veien, se svingene når de kommer, osv. Altså bedre samsvaret mellom det øyet ser og balanseorganet i øret sender av signaler til hjernen. Vi vurderer også å tilføre en spilldimensjon slik at det blir underholdende i lengden. Det er selvfølgelig mange utfrodringer på veien, men i første omgang trenger vi å vite om en slik app i teorien faktisk kan hjelpe. Vi har vel ingen forhåpninger om at den skal kunne fjerne reisesyke helt, men tror du at den vil kunne ha noe effekt? Vi er klar over at ett kritisk aspekt er forsinkelse.

Burde sikkert sendt en mail, men fant ikke eposten din noe sted. Og på en måte er det jo greit også slik at jeg kan få betalt deg/dere litt for et svar. Skulle prosjektet bli realisert, kan det godt hende at vi er interessert i å kjøpe noen konsulenttjenester også hvis det er aktuelt.

mvh Øystein Halvorsen
Kreativ leder
Try reklamebyrå
epost: oystein@try.no
mobil: 90632843

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Eposten min er lett tilgjengelig, for eksempel her: http://www.reiseklinikken.no/gunnar_hasle_cv.asp, men OK :-).

Dette er en morsom idé.

I de nye jagerflyene Norge skal kjøpe, Lockheed Martin F-35, er det kameraer som gir pilotene utsyn i alle retninger, gjennom et såkalt Helmet-mounted display, uten merkbare forsinkelser. Piloten vil da se i den retningen hjelmen peker, tilsynelatende gjennom egen kropp og flydeler. Budsjettet i ditt prosjekt blir vel noen hakk lavere, og det er vanskelig å tenke seg at en skjerm vil kunne gi den samme effekten som at man ser ut gjennom vinduene. Generelt vil det å se på for eksempel en film gi økt bilsyke, og jeg tror dette blir veldig likt å se på en film, og altså gi økte plager. Men det skulle ikke koste noe å prøve å sette et webkamera i frontruta og koble det til en laptop, og se hvordan det går.

Jeg kommer nok ikke til å bidra med investorpenger, men lykke til!.