Ekkel kroppslukt

Spørsmål

Hei.
Jeg er en mann på 30 år som er litt urolig. For det første har jeg fått en utrolig ekkel kroppslukt og det hjelper ikke hva jeg gjør. Er ofte svimmel og har av og til press i brystkassen. Har vært til legen men der mente de at jeg ikke pustet ordentlig. Er litt urolig, hva tror du? Har også fått en utstående mage selv om jeg ikke spiert spesielt mye.

Mann, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dårlig kroppslukt kan være tegn på sykdom, men isolert sett er det vanskelig å si hva dette skyldes. Infeksjoner, forstyrrelser i tarmfunksjonen og svetting kan gi unormal kroppslukt, men feks diabetes kan også gi endringer i lukter du opplever, da spesielt fra ånden.

Svimmelhet har mange mulige årsaker, alt fra forstyrrelser i likevektsorganet, lav blodprosent, nevrologiske sykdommer, stress og mangeltilstander.

Press i brystet har også mange mulige årsaker, alt fra hjerteinfarkt som den mest alvorlige, til hyperventilasjon og mer stress-relaterte plager. Jeg har satt opp noen linker til deg som du kan lese på.

Utstående mage skyldes vanligvis to prinsipielle årsaker; enten mye luft i tarmen eller væske i bukhulen. Det skal ikke være væske i bukhulen og det må i så fall utredes med blodprøver og røntgenundersøkelser.

Om det går an å samle plagene dine under en diagnose er usikkert. At du ikke puster ordentlig er ikke en egentlig diagnose og forklarer dårlig de plagene du beskriver. Imidlertid kan alle plagene godt stamme fra stress og mer mentale problemer.

Les litt på linkene jeg har satt opp og snakk med legen din igjen hvis plagene ikke gir seg. God bedring!!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-