Double bubble etter brystforstørring

Spørsmål

Hei!

For om lag to år siden gjennomførte jeg en brystforstørring, hvor anatomiske proteser ble lagt under muskel. Jeg har vært fornøyd med å få tilbake fylde i tomme bryst, men har hatt en uro for venstre bryst helt siden jeg fikk protesene, da dette oppfører seg annerledes enn høyre bryst. Utgangspunktet var nok ikke helt symmetrisk, høyre bryst hadde noe mer heng og var noe større enn venstre bryst, men marginalt/ikke påfallende. Dette ble synlig først da protesene kom på plass.

For det første sitter venstre brystvorte sitter noe høyere enn høyre. Dette er egentlig uproblematisk for meg. Men: venstre bryst buler eller er mer utstående i øvre pol og har helt klart en double bubble under brystet. Dette er ikke helt uproblematisk, det er uestetisk og jeg ønsker å gjøre noe med det.

Jeg lurer på hva som er alternativene mine; er løsningen å legge protesene over muskel eller vil det hjelpe med en større brystprotese, fortsatt under muskel? Eller hva?

Og; vil jeg ha "rett" til å få utført ny operasjon kostnadsfritt da jeg er misfornøyd med resultatet?

Det kan legges til at jeg var på noen ekstra konsultasjoner ved klinikken året etter operasjonen, men fikk beskjed om å vente og se. Siden har jeg flyttet og fått en second opinion ved en annen klinikk. Der sa legen rett ut at jeg ikke hadde fått et pent resultat og burde få kirurgen som opererte meg om å gjøre en korreksjon.

Jeg lurer altså på hva som er alternativene mine og noen tanker om hva jeg kan forvente fra min kirurg.

Mvh

Svar

Hei, og takk for spørsmålet. Double bubble er en defekt som kommer når man forsøker å kompensere for heng i brystene ved å senke folden under brystene for mye. Det skjer sjelden når man legger brystproteser over brystmuskelen. Denne defekten er ikke bare lett å korrigere. Det sikreste er nok å legge protesene over brystmuskelen som du foreslår, men det går også an å gjøre fettransplantasjon i nedre pol av brystet eller stramme opp huden over den øvre "boblen". Større protese vil gjøre dette verre. Noen ganger får man det aldri helt bort, og da kan eneste mulighet være å fjerne protesen.

Hvorvidt dette skal korrigeres kostnadsfritt av kirurgen som utførte inngrepet i utgangspunktet avhenger nå litt på utgangspunktet og hva dere avtalte før inngrepet og selvfølgelig hvor synlig eller alvorlig denne konturdefekten er. Det er vanlig praksis at man gjør korreksjoner hvor resultatet er dårlig uten ny pasientbetaling innen et år etter kirurgien, men dette gjelder selvfølgelig ikke dersom ble enige om å vente å se om ikke det ville ordne seg av seg selv. Uansett vil jeg anbefale deg å gå tilbake til den kirurgen som utførte inngrepet og høre på hva han foreslår.

Håper svaret kan være til hjelp.