Dosering av preoperativ før kneoperasjon

Spørsmål

Jeg har vært plaget med seneskjedebetennelse i høyre lår i tre måneder. Bakgrunnen er en overtrening hos fysioterapeut på grunn av en artrose i venstre kne som skulle trenes opp. Kneet skal opereres, men det kan ikke gjøres før smerten i høyre lår er borte. Jeg har jobbet med en annen fysioterapeut med massasje, muskelstrekking og egenøvelser, men har fortsatt smerter. Hos fastlegen har jeg fått en cortisonsprøyte, som hjalp på et område på høyre kne. Jeg trenger råd fra en spesialist om annen behandling.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.
Som du helt sikkert er blitt informert om, er det et viktig poeng at du får trent opp styrke og funksjon på "frisk" side; etter operasjonen på venstre side vil du uvilkårlig komme til å merbelaste høyre ben.
At du fikk belastningsproblemer, kan skyldes flere forhold. Når en er motivert for treningen, kan mere av det som er bra bli i meste laget; veileders rolle er selvsagt også å tøyle stor treningsiver, ikke bare å sette opp et tilpasset øvelsesutvalg.

Du vil få detaljert veiledning og oppfølging postoperativt; slike rehabiliteringsregimer har en lang og god tradisjon for; veilederne er spesialister på forskjellige kirurgiske inngrep, bl.a. kne- og hofteoperasjoner, og "skreddersyr" det opplegget du bør få tilbud om.

Dersom du ikke har fått tilbud om medikamentell behandling, eksempelvis med Voltarén, kan det være noe du tar opp med fastlegen din.
Jeg synes også du og treningsvelederen din skal ta en gjennomgang av treningsopplegget og plagene du nå opplever. Justeringer av øvelser og intensitet er alltid viktig, men da må veileder også få tilbakemeldinger å forholde seg til.

Du kan også kontakte avdelingen som skal operere deg og etterspørre et treningsprogram i forkant av operasjonen (preoperativ trening). Ved flere sykehus har de slike som pasienter får tilgang på i rimelig tid før operasjon.
Minner om at ergometersykkeltrening er en "snill" treningsform som både "smører" leddflater og som stimulerer hjerte og kretsløp.

Du kan også ta problemstillingen din opp med fastlegen din. Vedkommende er din faglige støttespiller og samarbeidspartner i denne situasjonen.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-