Dilemma: Malarone eller Lariam?

Spørsmål

Hei!Jeg reiser til Sabah på Borneo i 4 uker for å dykke og trekke i jungelen. Vil derfor ikke ta Lariam mot Malaria. Legen min ville ikke gi meg resept på Malarone for mere enn 28 dager. Med 7 dagene jeg må ta tabletten etter at jeg har reist ut av område, overskrider jeg de 28 dagene. Har en gammel resept fra i høst på Malarone, og lurte på om jeg skulle innøse den, slik at jeg har til den ekstra uken jeg er der? Alternativet er å være ved kysten den siste eller første uka uten å ta malaria medisin. Med tanke på at jeg får myggstikk svært lett selv om jeg tar alle tenkelige forhåndsregler, lurer jeg på om jeg skal ta Malarone 1 uke utover den anbefalte tiden? Hva er evt risken med dette, sammenlignet med det å få malaria ved havet? PÅ forhånd takk

Sykdommer: Pollen Allergi
Medisiner: Medisin mot pollen allergi

Kvinne, 27 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Jeg kan berolige deg: Dette er ikke noe stort problem. I USA er det ingen begrensning på hvor lenge man kan bruke Malarone, det er bare i Europa det gjelder maksimum en mnd. Det er bare prisen som er problemet. Jeg ville ikke hatt noen betenkninger med å gi deg Malarone for fem uker.

Dersom du tåler Lariam kan det også brukes selv om man dykker. Dersom man har tatt tre doser og ikke merket noen bivirkninger, eller man har brukt det tidligere uten bivirkninger er det ingen betenkninger med å dykke med Lariam.

I Sabah bør du ta malariamedisin (jeg vil anbefale Malarone) og bruke permetrinimpregnerte myggnett og myggmelk eller Authan på huden.