D-vitaminforgiftning som årsak til hodepine?

Spørsmål

Jeg har hatt flere migrene anfall den siste uken og jevnt vondt i hodet,kvalme. Det har jeg ellers aldri,ei heller migrene. Plutselig tenkte jeg på om jeg kan være d vit forgiftet. Jeg har de siste ca tre mnd spist minst 4 ss rårørt torskerogn hver dag. Hva bør jeg i tilfelle gjøre?

Svar

Hei.

Du er ikke D-vitaminforgiftet. Det ville ikke gi deg migrene eller hodepine, og for øvrig vil du ikke få det av det inntaket av torskerogn du har hatt.
Det er for øvrig svært høye nivåer som må til for å få D-vitaminforgiftning. Dette i motsetning til A-vitaminforgiftning, som har lavere grenser for toksisk virkning.

For øvrig kan hodepine skyldes nær sagt "hva som helst", og de fleste mennesker har hodepine fra tid til annen. I de fleste tilfeller skyldes det ikke sykdom i det hele tatt, men for eksempel stress, bekymringer, stramme nakkemuskler osv. Jeg vet naturlig nok ikke noe om det kan være tilfelle for din del, men å tenke på D-vitaminforgiftning som årsak til hodepine, er så feil fokus som antagelig mulig, og sannsynligvis måtte dette isåfall være blant de minst sannsynlige årsaker av alle usannsynlige årsaker, og følgelig det siste en skal tenke på, når det gjelder årsaker til hodepine.

Dersom der er noen medisinsk grunn til din hodepine, så kan fastlegen din hjelpe deg med å utrede deg for dette, så om dette vedvarer så synes jeg du skal bestille time hos legen din for å bli utredet for dette.

Ha det bra.