Candidainfeksjon

Spørsmål

Jeg har i ca 2 år slitt med følelse av utmattethet og uopplagthet,elendig konsentrasjonsevne og hukommelse. Har som følge av dette også slitt med depresjoner. Lurer på om jeg kan ha en candida-infeksjon..Jeg har tatt div. blodprøver for å sjekke om jeg hadde gluten- eller andre mat-allergier, men det hadde jeg ikke. Har også sjekket blodsukker, men også dette var normalt. Kan diagnosen stilles vha. en enkel blodprøve?

Mann, 21 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ingen blodprøver som kan gi diagnosen candidainfeksjon. En del alternative behandlere bestiller avføringsprøver for å påvise candidainfeksjon, men candida er en utbredt sopp som kan finnes overalt uten at det gir sykdom.

Dessuten er candidasyndromet et meget kontroversielt sykdomsbilde som mange mener ikke eksisterer. Jeg vet ikke. Kriteriene for å stille candida-diagnosen er svært uspesifikke og diffuse og kan passe på mange lidelser. Snakk med legen din om plagene dine. Hvis han ikke kan påvise noe galt ved undersøkelse eller blodprøver tror jeg ikke du har noen alvorlig sykdom