Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Bursitt?

Spørsmål

Hei. Er en mann på 47 år som har fått smerter øverst på siden i høyre lår/overgangen til rompe. Det er et punkt der som er veldig smertefullt, og som sprer seg ut til resten av benet også. Dette medfører at det er vanskelig å sitte, sove, kjøre bil etc. Smertene startet for 3-4 dager siden og har bare forsterket seg den siste tiden. I begynnelsen føltes dette som om jeg var forslått, men jeg har ikke vært i situasjoner hvor det kan ha skjedd. Deretter har jeg tenkt at det kan være en nerve som er i klem. Har dere noen tanker om hva dette kan være ?Relevante sykdommer/medisiner: Ingen sykdommer eller medisiner Mann, 47 år

Svar

Hei!
Har du belastet hofte/lår partiet spesielt mye i det siste? Endret arbeidsstilling? Det kan være flere mulige årsaker til denne smerter. I det området som du beskriver har vi en slimpose som ligger knyttet til hofteleddet. Denne kan bli betent. Det gir konstante intense smerter. Tilstanden kalles trokanterbursitt. Det er også en rekke sener forbundet med muskulaturen i området. Senebetennelse kan oppstå ved overbelastning av muskulaturen. Dersom en nerve ligger i klem er det vanlig med utstrålende smerter ned i låret.
Det er nødvendig å undersøke deg for å si med sikkerhet hva som er årsaken til smertene. Det høres ut som bursitt, og dette kan behandles med kortisoninjeksjon. Prognosen er vanligvis god. Senebetennelse eller nerver som ligger i klem, behandles effektivt med betennelsesdempende medisiner som Voltaren eller Ibux.