Bulimi

Spørsmål

Jeg har hatt bulimi i mange år med opphold og tilbakefall.
Nå har jeg fått et tilbakefall igjen som har vart i 6 mnd.
Jeg prøver å begrense meg til å kaste opp en gang pr dag, men noen dager blir det flere.
Det jeg lurer på er hvor hardt dette egentlig er for kroppen min.
Jeg var på trening her om dagen og da fikk jeg smerter i brystet, det har jeg ikke fått før, men jeg får alltid vondt i nedre del av magen når jeg trener.
Men har alltid tenkt at det var luftsmerter, men da jeg fikk smerter i brystet på venstre side ble jeg selvfølgelig redd.
Jeg er ikke spesielt tynn,veier ca 57 kg og er 1,65 høy.
Itilegg må jeg nevne at jeg ammer,et par ganger om dagen.

Relevante sykdommer/medisiner: bulimi

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Bulimi har en rekke mulige skadevirkninger for kroppen.
Man kan bl.a. få forstyrrelser i saltbalansen i kroppen, fordi man mister viktige salter gjennom oppkastet. Dette er igjen skadelig for hele systemet, i verste fall for hjerterytmen.
Videre får man ofte syreskader på tannemaljen som følge av oppkastet.
Når man ammer, er det enda mer grunn til å være på vakt, idet man kan miste helt essensielle næringsstoffer på denne måten, og dermed kan morsmelkens sammensetning og innhold av næring påvirkes i negativ retning.

Jeg synes det er fint at du er opptatt av disse tingene, for da forstår jeg på en måte at du sannsynligvis er innstilt på å få bedret tingenes tilstand, fortrinnsvis ved å ta imot profesjonell hjelp.
Og det synes jeg du skal gjøre nå.

Dette kan du få ved å i første omgang ta kontakt med din fastlege, som enten kan ta hånd om oppfølging og behandling selv hvis vedkommende er kompetent til dette, eller få deg henvist til spesialist for dette.
Videre synes jeg du skal ta kontakt med noen av interesseorganisasjonenene og støttegruppene som finnes.
Jeg nevner f.eks.:

Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser (IKS) er en selvhjelpsorganisasjon for jenter og kvinner som har hatt eller har problemer med mat. De har lokallag flere steder i landet.
se: www.iks.no

Anorexia/Bulimia Foreningen (ABF) er en interesseorganisasjon for kvinner og menn som er berørt av anorexia nervosa og bulimia nervosa. ABF har også lokallag flere steder i landet. Adresse og telefonnummer finner du i telefonkatalogen og på Internett-sidene.

ROS er en interesseorganisasjon for mennesker med spisefortyrrelser,
se www.nettros.no

Når det gjelder din vekt så har du en BMI (kroppsmasseindex) på 20,9, som er innenfor normalen. Under 20 begynner man etterhvert å bli helseskadelig undervektig. Også pga dette høres det smart ut å begynne å gjøre noe med problemet nå, før du evt får evt en helseskadelig undervekt i tillegg.

Forøvrig finnes der virksomme medikamenter mot dette. Mange har nytte av et medikament som heter Fontex, som også brukes mot depresjoner. Jeg har selv erfart at pasienter med bulimi har hatt svært god virkning av dette og fått kontroll med trangen til oppkast og overspising.
Dette kan du ta opp med din fastlege.

Ønsker deg all mulig lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn