Bulimi

Spørsmål

Hei. jeg er en bekymret mor. Har oppdaget at min datter sliter med oppkast etter måltid. Vil tro dette er bulemi. Pågått ca 1-2 år, men det er først nå hun vil motta hjelp. Hvor skal jeg starte for å få den rette hjelpen hun trenger? Hva kan jeg gjøre for å hjelpe og støtte henne? Har tidligere kontaktet helsesøster men hun sier også at hun vet veldig lite om dette.

Hilsen fortvilt og frustrert mor.

Kvinne, 18 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!
Takk for spørsmålet. Så flott at dere tar kontakt. Det er første steget på veien til at din datter kan bli frisk.
Bulimi er karakterisert av gjentatte anfall med overspising og overdreven opptatthet av kontroll over kroppsvekten. Overspising og spiseorgier ledsages av oppkast, faste eller bruk av medikamenter (avføringsmidler, vanndrivende medisiner eller stoffskiftestimulerende medisiner) for å redusere vekten. De typiske symptomene ved bulimi er selvforakt, oppkast, annerledes syn på seg selv og på egen kropp enn andre mennesker har, ønsker en for lav vekt enn normalvekten (10 – 15 kg) og regelmessig bruk av avføringsmidler. Lettelse eller tilfredsstillelse etter spiseanfall oppleves av mange, særlig i startfasen. Ofte er pasienten deprimert. Skyldfølelse ledsager spiseanfallene etterpå.
Jeg vil anbefale deg å ta kontakt med "Interessegruppen for kvinner med spiseforstyrrelser "og med selvhjelpsgruppene Overeaters anonymous, OA. OA er et program for mennesker med denne besettelsen som er bygget på sammen 12- trinnsprogrammet til AA. Svært mange mennesker har fått hjelp gjennom dette programmet.
Til sist må din datter henvises til en psykiater eller psykolog med spesiell kompetanse og interesse for spiseforstyrrelser. I Oslo går det an å henvende seg til dr. Finn Skårderud.

Jeg håper virkelig dere får hjelp.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn