Bulimi og medikamenter

Spørsmål

Hei Gunnar. Jeg har lenge slitt med bulimi og depresjoner men kaster sjeldent opp nå (ca.3-4 ganger pr mnd). Jeg har tidligere gått på fontex i mange år men de gjorde meg ekstremt trøtt og manglet sexlyst. Jeg begynte så på lamictal 75 mg. Dette var den høyeste dosen jeg tålte, og deretter begynte jeg på wellbutrin 150 mg i tillegg. Med tanke på fremtidig graviditet ønsket jeg kun å bruke et preparat så nå går jeg på 300 mg wellbutrin. Jeg føler det hjelper på humøret men jeg tror det er blitt vanskeligere å holde meg på trivselvekten (ca. 62 kg, 165 cm høy). Jeg trener mye (løper 4-5 ganger i uken) og spiser sunt og legger meg ofte sulten for å unngå vektøkning men allikevel er det nesten umulig å gå ned. Jeg får ned for så å gå rett opp igjen. Nå veier jeg 65,5 kg og trives overhodet ikke med det. Jeg er veldig opptatt av vekt og utseende og det gjør meg svært urolig at jeg ikke føler jeg har kontroll. Har du erfaring med at wellbutrin retard kan føre til vektøkning (vet at alle snakker om vektnedgang). Tror du eventuelt å det er bedre for meg å bruke 150 mg wellbutrin og 75 mg lamictal med tanke på vekten? Jeg vurderer nå å slutte å bruke wellbutrin for å se om det er årsaken til vektøkningen. Bør jeg da trappe med eller kan jeg slutte helt fra dag en? Hvordan bør jeg eventuelt trappe ned? Håper du kan hjelpe meg.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei
Skjønner at du sliter, men er ikke helt sikker på hvor jeg skal begynne. Bulimi og depresjoner er to forskjellige ting og derfor er det noe uklart for meg hva du egentlig behandles for. Hvis det er det depressive så kan Welburtin være et bra valg, men for Bulimi er dette preparatet kontra indisert, det vil si at det ikke skal brukes ved denne tilstand. Derfor blir dette noe forvirrende. Lamictal er et middel som brukes ved behandling av epilepsi men også for å forebygge depresjoner ved bipolar lidelse, noe du ikke beskriver at du har.
Jeg vet ikke hvem som skriver ut medisiner til deg, men håper at du har en psykiater inne i bildet. Når det gjelder Bulimi så er det muligheter å få behandling for dette ved Finn Skårderud sitt mentaliserings senter hvor de jobber med dette. Kanskje du burde ta kontakt med de. Det er viktig å se at din perfeksjonisme er en del av denne problematikken når det gjelder vekt, utseende osv.
Så til dine egentlige spørsmål:
Jeg kan ikke finne noe som bekrefter at Welbutrin fører til vektøkning, snarere tvert i mot. Det jeg finner er at dette medikamentet ikke skal brukes ved Bulimi så av den grunn bør du avslutte dette i samråd med lege selvfølgelig. Ved en nedtrapping skal det gå svært sakte over flere uker for ikke å få noen reaksjoner på dette. I tillegg setter jeg et spørsmålstegn vet Lamictal da du ikke har en bipolar lidelse så vidt jeg vet. Dette må du også ta opp med din lege.
Fontex som du brukte før er et medikament som er indisert ved Bulimi og som er det preparatet som virker på en del.
Jeg syns du skal ta kontakt med senteret som jeg nevnte og ta selve roten ved din Bulimi og dine depresjoner og så kan de der vurdere om du skal bruke medisin overhodet.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn