Brystproteser hos bryst som henger

Spørsmål

Hei. For 3 år siden la jeg inn 325 gram silikonproteser i hvert bryst. Kirurgen mente jeg hadde en "lett heng" etter amming, men mente at jeg ikke trengte løft. Nå er de begynt å henge litt, men det største problemet er at når jeg bøyer meg frem så kjenner jeg hele baksiden av protesen. Det føles som om de ikke sitter fast, men henger inni der på en måte. De er lagt inn over muskel, om det har noe å si. I tillegg så glir de veldig til siden når jeg ligger på rygg. Er dette normalt? Skal de bli slik etter bare 3 år?? Burde jeg ta kontakt med kirurgen for en vurdering? Å er dette noe jeg må dekke 100% selv om jeg må operere på nytt? Har lagt ved bilder som viser hva jeg mener.
Mvh jente25

Svar

Av bildene ser det ut som om du har fått et pent resultat av operasjonen. Passe store bryst og normal plassering av brystvortene på brystet slik at du nå ikke lenger har heng.

Når brystene henger litt før brystforstørring, har man i prinsippet to valg. Enten kan protesen settes inn under brystkjertelen, den vil da være løs og myk og bevege seg med brystene. Alternativt kan protesen settes inn under brystmuskelen og stå fast på brystveggen, men da må man gjøre et brystløft samtidig. Det vil etterlate arr på brystene. De fleste unge kvinner som deg, vil ikke ha arr på brystene, og får protesene under kjertel.

Dersom du er misfornøyd med dagens situasjon, kan man endre strategi og lage en ny lomme for protesen under brystmuskelen samtidig som man gjør et brystløft. Dette vil bli et nytt og annet inngrep, og du må forvente å betale for dette. Jeg tror du gjør lurt i å la det være slik det er til du er ferdig med barn, og så kan du evt gjøre et lite brystløft da og sette inn en mindre protese under muskelen.