Brystbånd etter brystproteseoperasjon

Spørsmål

Hei,

For to uker siden tok jeg en brystforstørrelse.
Jeg la inn 315cc anatomisk under muskel.
Etter å ha ammet to barn var brystene ganske "tomme".
Jeg reagerte litt på at jeg ikke fikk brystbånd etter operasjonen og tok kontakt ang det.

Fikk da beskjed om at kirurgen hadde tatt en avgjørelse om at jeg ikke trenge det siden jeg ikke var stram i underkanten av brystet og at det da ikke var stor far for at protesen skulle skli oppover.

En uke etter operasjonen var jeg på kontroll, hvor jeg påpeker at den ene protesen ligger lenger oppe enn den andre. Altså venstre protese ligger lenger oppe enn høyre.

Mitt høyre bryst er jeg kjempe fornøyd med, det er perfekt!
Mitt venstre derimot ser ikke ut i mine øyne.

Jeg fikk beskjed om å bruke brystbånd i 2-3uker og passe på at det ikke presset ned det andre brystet.
Hvordan kan jeg ha på ett brystbånd uten å presse begge brystene? Noen tips? Har prøvd å hatt det over den ene armen slik at det ikke skal presse på høyre bryst, men føler ikke det hjelper. Har hatt det på i en uke nå og jeg er så bekymret for at det ikke hjelper. Bekymret for at det ene brystet mitt alltid kommer til å se ut slik.

Ba om en ny kontroll men fikk ikke dette før om to uker.

Er dette normalt? At de er så forskjellige? Totalt forskjellig form.

Imens høyre bryst har en fin dråpeform har det venstre brystet motsatt form på en måte. Og det ser mindre ut og mer firkantet syns jeg. Ikke like pent og rundt.

Er redd for at det alltid blir seende slik ut.

Svar

Jeg er enig i at det er en forskjell på de to sidene med mer hevelse over ve bryst. Det er for tidlig å si sikkert om dette skyldes at ve protese er for høy eller om det rett og slett skyldes at det er mer hevelse på denne siden. Uansett er det lurt å bruke et brystbånd et par uker fremover. Hvis forskjellen skyldes hevelse vil brystbåndet få hevelsen til å gå fortere over, og hvis protesen står for høyt, kan brystbåndet presse den litt ned. Dette er imidlertid litt avhengig av hva slags protese du har, de ulike merkene fester seg med ulik grad og hastighet. Noen proteser er helt umulig å endre stilling på, mens andre aldri fester seg helt.

Når det gjelder brystbånd, er det nok ulik praksis i bruk av dette. De fleste bruker brystbånd når protesene legges under brystmuskelen i 1-2 uker eller hvis det er brukt dråpeformet protese. Effekten av bruk av brystbånd etter brystforstørring er imidlertid dårlig dokumentert i likhet med annen kompressjonstøy etter kosmetiske operasjoner. Det er som du sier vanskelig å få brystbåndet til bare å klemme på det ve brystet, så du får bare finne en slags mellomting hvor båndet klemmer litt på hø bryst øvre pol og mere på ve.

Jeg synes likevel du ikke trenger å være fortvilet over resultatet. Det er vanlig at det er forskjell i hevelse mellom de to sider, og det er først etter 4-6 uker at hevelsen er borte og du får et inntrykk av hvordan den endelige formen blir. Hvis forskjellen forblir slik, er jeg sikker på at kirurgen din vil være imøtekommende når det gjelder å tilby deg et lite inngrep for å rette det opp.

Håper svaret kan være til hjelp.