Bruskskade ankel

Spørsmål

Hei, jeg har takk vekk fragmenter i ankel. Disse har laget 3 spor i brusken ala de spor som du ser på bilde. Det har gått nesten 1 år nå og ankelen blir vond etter gåturer ol. ikke vond mens jeg går men om natten og stiv om morgenen. Jogger ikke mer men trener endel sykkel og styrketrening. Bør jeg begrense gåturer og styrketrening på ben eller blir det ikke værre enn det er nå? Hva bør jeg tenke på når det gjelder trening/belastning?

Svar

Hei!

Det var en lei stripe som var kommet i brusken på vristbeinet ditt! Så vidt jeg kan bedømme ut fa bildet, går denne så dypt at den gir varig defekt i brusken. En slik bruskskade kan godt forklare de smertene og symptomene du opplever.

Du bør ikke drive trening som i utgangspunktet fremprovoserer smerter. Hvis du opplever at gange og turer fremprovoserer smerter, bør du kanskje begrense dette i den grad at symptomene bestemmer intensiteten og lengden på denne aktiviteten. Dype bruskskader kan gjøre at leddvæsken pumpes inn i underliggende bein, dette vil kunne gi sekundære problemer med økte smerter. Istedenfor direkte belastning av leddet med hele kroppsvekten, kan man legge om trening som ikke belaster leddet på samme måten, feks sykling og svømming. Skotøyet bør også være godt støtdempet, slik at dette kan ta noe av den direkte belastningen på brusken ved vanlig bruk og gange.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 289,-