Brune flekker nedentil

Spørsmål

Hei!
Har vært hos min fastlege og fått sjekket ut føflekker på penisen min. Spørsmålet er også hvorfor jeg har fått føflekker?
Legen sa alt var i orden og at hvis føflekker blir store kom tilbake.
Jeg tok en urinprøve samme dag. Og fikk svar på SMS igår alt var i orden.
Men, jeg føler at jeg har fortsatt vondt under penisen min, rundt lysken.
Jeg har også forstoppelse problemer og får vondt rundt hoftene iblant.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt samt medsendte bilder. Slik som det ofte er så er det vanskelig å si noe sikkert om de avbildede brunlige føflekklignende utvekster du har nedentil, til det er oppløsningen ikke tilstrekkelig. Brune flekker kan vi forsåvidt få nesten hvor som helst på kroppen og de aller fleste av dem er ikke farlige på noen måte annet enn at de kan være til bry og sjenanse, spesielt nedentil selvsagt. Imidlertid synes jeg du skal få enten fastlegen eller en annen lege til å gi deg en henvisning til en spesialist i hudsykdommer siden det finnes en tilstand som bør behandles og som består av mange brunlige føflekklignende utvekster spesielt nedentil og du hører til den aldersgruppen som er aktuell. Denne tilstanden kalles bowenoid papulose og er egentlig nokså sjelden, men siden du har så mange på et forholdsvis lite område så bør den diagnosen overveies. Behandlingen er da å fjerne samtlige, som oftest med en eller annen form for kirurgi. Årsaksforholdene for denne tilstand er HPV-virus. En hudlege vil kunne ta en ørliten prøve av en av dem og sende til diagnostikk. Et slikt inngrep er veldig enkelt og da får du et sikkert svar på hvorvidt du har denne diagnosen. Generelt er det vanskelig å svare på hvorfor enkelte får brune flekker på kroppen;- de aller fleste av oss har eller har hatt en eller flere, mange går vekk av seg selv.

Du skriver videre at du har vondt under penis og rundt lysken, at du av og til har forstoppelse og smerter rundt hoftene. Sannsynligvis har ingen av de plagene noe å gjøre med ansamlingen av de brune flekkene. Smerter under penis og rundt lyskene kan muligvis ha forbindelse til eventuell seksuelt overførbar sykdom, men hvorvidt det er aktuelt i ditt tilfelle er det vanskelig å si noe om. Forstoppelse burde være greit for en fastlege å behandle og eventuelt gi gode råd for, det samme gjelden for smertene lokalisert til hoftene. For å si noe om det siste må da legen undersøke hoftene dine med tanke på bevegelse og ellers nærmere utrede om hva det kan handle om. Lykke til og god bedring !

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Alf Kristoffer Ødegaard ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Vishal Judge
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-