Brudd i finger?

Spørsmål

Hei.

Klemstret lillefinger på høyrehånd for 6mnd siden, klemstret det midterste leddet, og det ble veldig hovent og er enda litt hovent den dag idag. Men etter noen uker så begynte eg å ha smerter i håndleddet på samme side som lillefingeren er.Kjennes som det er vondt fra selve håndleddet og utover mot lillefingeren, litt på oppsiden av selve hånden

Håndleddet på den siden er moderat vondt når eg vrir hånden til begge sider. Hva kan ha skjedd i håndleddet? Håndledd smerten kjente eg ingenting til før det hadde gått en stund etter klemstringen.Og smertene er verre om morningene når eg har lagt noenlunde i ro med hånden. Kan eg ha knekt noe? Eller bare ødelagt nerver eller noe? Og røntgen er aktuelt, eller har det gått for lang tid til å gjøre noe med det nå? Eg har knekt håndleddet på den andre hånden for mange år siden, og det kjenner en nesten ingenting til imotsetning til på den hånden eg klemstret lillefinger.

Takk for svar.


Mann, 27 år

Svar

Hei!
Det kan være et brudd som forlenger smertene. Håndleddsmertene er mest sannsynlig smerteutstråling fra fingeren. Nerver kan også være skadet. Det kan gi såkalt nervesmerte (nevropatisk smerte). Jeg ville fått undersøkt dette hos fastlege. Røntgen kan være aktuelt for å se om evt brudd og hvorledes det har grodd. Smertene kan behandles med ulike medisiner, men det er viktig å få avklart om noe kirurgisk er nødvendig.