Brokk

Spørsmål

Hei!
1.- Jeg har årebrokk i den ene testikkelen min!
Er det en stor operasjon å operere den? Tar det lang tid?
2.- Synes pungen også er veldig slapp og hengende (hengeballe). Når jeg løper/hopper, slenger den i alle kanter. Kan det gjøres noe med? Hvis du skjønner hva jeg mener? Skulle ønske den var litt fastere!
3.- Har også en liten væskefyllt utvekst på undersiden av penis (forhuden) på ca. 0,5-1cm3. Har hatt den så lenge jeg kan huske. Kan den fjernes?
4.- Synes også jeg har for mye forhud. Hva er normalt uten å være omskjært?

Håper du kan svare på noe av dette.

Mvh ES

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

For å svare deg:
1. Det er ikke noen stor operasjon, og sannsynligvis kan det gjøres som dagkirurgi - dvs. at det gjøres i lokalbedøvelse og at du ikke behøver å ligge over natten på sykehus.
2. At du har en "hengeballe" som du sier kan nok kanskje ha sammenheng med det du sier om at du har en brokksekk ned i pungen. Men i alle fall må du jo kontakte din fastlege for undersøkelse før du skal ta operasjon - og da kan du jo ta opp dette med ham/henne.
3. En slik væskefylt utvekst er jo fint å få undersøkt samtidig som du undersøker det andre hos din fastlege - og sannsynlig kan også den fjernes.
4. det er ikke noe standardmål på hvor stor forhuden er; hos noen dekker den ikke helt hodet på penis (glans penis" - mens hos andre kan den henge det godt stykke utenfor når penis er slapp. Men dette er også en ting du kan ta opp med din fastlege.