Brokk

Spørsmål

Hei!
1.- Jeg har årebrokk i den ene testikkelen min!
Er det en stor operasjon å operere den? Tar det lang tid?
2.- Synes pungen også er veldig slapp og hengende (hengeballe). Når jeg løper/hopper, slenger den i alle kanter. Kan det gjøres noe med? Hvis du skjønner hva jeg mener? Skulle ønske den var litt fastere!
3.- Har også en liten væskefyllt utvekst på undersiden av penis (forhuden) på ca. 0,5-1cm3. Har hatt den så lenge jeg kan huske. Kan den fjernes?
4.- Synes også jeg har for mye forhud. Hva er normalt uten å være omskjært?

Håper du kan svare på noe av dette.

Mvh ES

Mann, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

For å svare deg:
1. Det er ikke noen stor operasjon, og sannsynligvis kan det gjøres som dagkirurgi - dvs. at det gjøres i lokalbedøvelse og at du ikke behøver å ligge over natten på sykehus.
2. At du har en "hengeballe" som du sier kan nok kanskje ha sammenheng med det du sier om at du har en brokksekk ned i pungen. Men i alle fall må du jo kontakte din fastlege for undersøkelse før du skal ta operasjon - og da kan du jo ta opp dette med ham/henne.
3. En slik væskefylt utvekst er jo fint å få undersøkt samtidig som du undersøker det andre hos din fastlege - og sannsynlig kan også den fjernes.
4. det er ikke noe standardmål på hvor stor forhuden er; hos noen dekker den ikke helt hodet på penis (glans penis" - mens hos andre kan den henge det godt stykke utenfor når penis er slapp. Men dette er også en ting du kan ta opp med din fastlege.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn