Bør jeg sykemelde meg?

Spørsmål

Jeg er gutt 24år, les under:

* Sumskåre 0-12: Vanligvis ikke behandlingstrengende
* Sumskåre 13-19: Mild depresjon som hovedsakelig trenger samtalebehandling
* Sumskår 20-34: Moderat depresjon som trenger samtaler og medikamentell behandling
* Sumskår 35+: Alvorlig depresjon der innleggelse må vurderes. Innleggelse må også vurderes ved lavere sumskåre dersom skåren på suicidalitet er 4 eller høyere.

Jeg fikk 35 på denne testet på en nettside..

Jeg er en deprimert person, og har vært det i 5år +. Jeg jobber og har leilighet og bil og hele pakken. Jeg prøvde selvmord en gang når jeg var 18+. Var ganske nærme med å gjøre det. Men så kom ting seg litt, og fikk litt kontakt med mor og lege/psykiater for hjelp, men etter en liten stund følte jeg meg litt bedre, og sa opp hjelpen, for jeg hater å få hjelp utenfra. Deretter kom jeg meg videre, jeg flyttet og skiftet firma, og endte opp med god lønn, Jeg sluttet en gang i denne jobben også for jeg følge meg igjen mobbet, jobber var tung og stressete, følte jobb presset. Men min mor sa jeg kunne ikke slutte for da vill jeg ikke ha penger, så jeg startet igjen i håp om å få det til.

Og det gjorde jeg frem til idag, nå føler jeg meg virkelig nede, at jeg trenger å sove og slappe av, og det er tenker er da å gå til lege for veiledning og for å spør om sykemeld i noen dager/uker. Tror du det er smart? For jeg tenker også på lønnen min og jobben min, egentlig hele livet mitt, jeg vil vel ikke ødelegge noe med tanke på lønn og jobb om jeg sykemelder meg for depresjon/angst osv? Jeg tenker alltid det værste og er redd for å gjøre feil, jeg er redd for å miste jobben, miste huset og bilen, det jeg har jobbet så mye for :( Men samtidlig har jeg også alltid følt meg presset til å på en måte ha en god jobb, god økoniomi med tanke på bolig og bil, og få familie.. Men jeg er redd for at jeg er så syk at dette kommer aldri til å gå.

Mitt hovedsp. er vertfall: Er det smart å sykemelde meg i mitt tilfelle, og ikke tenke konsekvens?

Svar

Hei! Spørsmål om du bør sykemeldt deg eller ikke, kan jeg dessverre ikke svare på uten å ha god nok kjennskap til deg og din sykehistorie. Du har så vidt jeg forstår testet deg på nettet. Det må fastlegen gjøre og han kan også best si om sykemelding er bra. På generellt grunnlag kan sykemelding være til hjelp kortvarig. Helst ikke mer enn en uke i strekk. Lengere sykemelding kan bare gjøre det vanskelig å komme tilbake i jobb