Blødning i huden

Spørsmål

Jeg er en dame på 32 år og har i lengere tid vært svært plaget av stive og ømme legger ettersom jeg går mye på jobben. For 5 dager side merket jeg at jeg hadde fått flere store bloduttrdelser over et større område på baksiden av kneet. De er røde og minner mest om kloremerker, men det er ingen hevelser eller smerter. For meg så virker det som bloduttredelsen ligger i overhuden. Bør jeg oppsøke lege eller vil de gå bort av seg selv?

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

En blødning i huden er som regel helt harmløs og suges opp igjen av kroppen selv. Vanligvis forårsakes dette av at man har dunket borti noe, feks en bordkant, og traumet behøver ikke ha vært så stort at man legger merke til det når det skjer.

Hvis du er helt sikker på at du ikke har dunket borti noe og ikke bruker blodfortynnende medisiner, så er det litt merkelig at slikt oppstår.

Jeg ville nok observere forandringen noen dager før jeg eventuelt konsulterte en lege. Men; hvis forandringen øker på i størrelse, det er smertefullt og hovent og hvis du evt får feber, skal du kontakte lege umiddelbart. Man kan da tenke på en hudinfeksjon eller blodpropp i leggen.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-