Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blødning etter fimose-operasjon

Spørsmål

Hei, eg er ein 20 år gammel pasient som har hatt ein fimose-operasjon den 11 april. Eg har vært til legen to gangar dei to siste dagane på grunn av ein slags opning mellom huden under frenum, som eg blør ganske kraftig fra om morgonen når eg har ereksjon. Vaknar opp til blodig bokser og at blodet nærmast renner nedover. Legene har sagt at dei ikkje kan sy igjen såret siden det er noko som dei må gjere ganske raskt etter operasjonen og fordi sjansen for å fange bakteriar inni såret etter at de har lukka det er ganske stor. Har sendt med eit bildet som viser opningen og kor mykje eg blør om morgonen. Brukar kompress nå, men har egentlig ingen hensikt, klarar ikkje å stramme det til så hardt at det ligger klemt inntil kvarandre, og viss eg prøvar på det, gjør det vondt.
Kva bør eg gjere for å forhindre blødningane om morninger?
Er det normalt å blø så kraftig?
Kva kan eg gjere for å få det til å gro raskare?
Orkar ikkje å dra ned på akutten igjen, berre for å bli sendt vekk med samme beskjed: "Du må bare la det gro", so ville spørje dokke om dykkar meining, med det dokke kan klare å sjå på bildet. Ventar urolig og nervøs på svar så fort som mogleg.
Helsing Nervøs 20-Åring

Svar

Hei igjen, viser til svar på din henvendelse i går.

Det stemmer at man ikke kan sy et sår påny her og nå, så lang tid etter operasjonen. Det må gro av seg selv.
Eneste alternativet måtte være en reoperasjon, der man kuttet vekk hele det aktuelle plagsomme området og sydde pånytt, fra bunnen av.
Jeg kan ikke se av bildet om det er teknisk mulig.

Jeg vil svare på dine konkrete spørsmål fortløpende:

"Kva bør eg gjere for å forhindre blødningane om morgenen?"

Du kan nok ikke gjøre så mye direkte og aktivt for å forhindre dette, for du kan jo ikke unngå morgenereksjon. Det vil avta av seg selv, etterhvert som såret gror.

"Er det normalt å blø så kraftig?"

Nei.

Kva kan eg gjere for å få det til å gro raskare?

Du kan ikke få sår til å gro fortere, men det er veldig viktig med godt sårstell, holde det rent med daglig vask.

Jeg skjønner godt at du ikke ønsker å oppsøke "akutten" (legevakten?) stadig vekk med dette. Det du skal gjøre, er å få fastlegen din til å gjøre en vurdering av dette, og da skal du få en vurdering av om reoperasjon er aktuelt alternativ, og fastlegen vil også vurdere om det er lurt å la kirurgen som opererte deg, få ta deg inn til en kontroll.

Men mest sannsynlig så handler dette om godt sårstell mens du venter på at det gror av seg selv, og når det så er fullstendig grodd, så vil du se om du er fornøyd med resultatet. Er du ikke det, er reoperasjon et aktuelt og greit alternativ.

God bedring.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-