Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Blod i sæd og urin

Spørsmål

Idag når jeg skulle urinere, merket jeg at det kom dråper med blod samtidig ut urinrøret. Jeg fikk også litt svie på tuppen av urinrøret en liten stund etter. Dette skjedde på jobb. Jeg er elektriker og var uren på hendene da jeg urinerte. Jeg bruker ingen medisiner, og har ingen andre symptomer enn nevnt ovenfor. Da jeg kom hjem, tok jeg meg en dusj hvor jeg valgte å onanere etterpå. Da jeg kom, var alt av sperm blandet med blod og var nesten helt rød. Jeg har ikke hatt symtomer tidligere på noe slags måte og har ikke gjort noe uvanlig med kosthold, annet enn at jeg har drukket en god del koffein de siste 2 døgnene.

Svar

Hei.

Dette høres mest ut som et lite blodkar som har sprukket i f.eks. urinrøret. Det kan gi blod i sæden. Blod i sæd er tilnærmet aldri et symptom på sykdom, især ikke hos yngre menn som deg.
Blod i urinen derimot, kan ha en rekke årsaker, inklusiv sykdommer. En urinveisinfeksjon kan gi blod i urinen, men du har jo ingen symptomer, så det er ikke spesielt sannsynlig. Stein i urinveiene kan gi urin, men det vil også vanligvis gi symptomer, tildels sterke smerter.
Siden det ikke ser ut til å ha med bare urinering å gjøre, men også via sædavgang, så økes mistanken ytterligere om at årsaken ligger i urinrøret, -siden både sæd og urin kommer den veien. Og da tenker vi altså på en liten ufarlig rift i et blodkar e.l.

Hvis du ikke har noen som helst andre symptomer, og dette ikke fortsetter, så synes jeg du skal tilskrive dette tilfeldighetenes konto, men hvis det vedvarer, eller du får noen plager eller symptomer av noe slag, bør du heller ta kontakt med lege.

Ha det bra.