Ble ikke bra etter kneprotese

Spørsmål

Proteseoperert 2 ganger i samme kne. Siste operasjon var for 2 1/2 år siden på Unn i Tromsø. Har hatt smerter hele tiden etter operasjonen. Var til kontroll etter 3 mnd. og etter 1 år men fikk beskjed om at jeg bare var utålmodig og at det vil rette på seg.
Synes smertene er blitt verre og stråler til tider ned i leggen og opp i låret. Spiser smertestillende for å komme meg ut av huset. Finnes det eksperter som jeg kan søke behandling hos. Kan dere hjelpe meg med dette?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det virker absolutt som ikke proteseoperasjonen har vært vellykket. Det skjer av og til. Det du da skal gjøre, er å få fastlegen din til å henvise deg tilbake til den ortopediske avdelingen hvor du ble operert, for en kontroll og vurdering. Det er mulig du må gjennomgå bildeundersøkelser av kneet også, for å finne ut hva som er årsaken her.

Du spør om det finnes "eksperter som du kan søke behandling hos". Det finnes, og det er ortopeder generelt. Det er ortopeder som har dette som arbeidsområde og som kan dette faget, mer enn alle andre.
Det er fritt sykehusvalg i Norge, og du kan derfor selv, evt i samråd med legen din, velge hvilken ortopedisk avdeling du vil til. Men jeg ser ingen informasjon her som tilsier at du ikke bør tilbake til den avdelingen hvor du ble operert. Det er oftest det beste valg å gå dit hvor de kjenner deg fra før av, slik at de har forhistorien klarest mulig osv. Det øker dine sannsynligheter for å få optimal behandling.

Det er enhver grunn til å tenke at du kan bli hjulpet av en eller annen behandling eller tiltak her, så kom deg til ortoped snarest. Alt for mye tid har gått allerede, med 2,5 år med smerter etter operasjonen. Slik skal det ikke være.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-