Blå flekker

Spørsmål

Har vondt i kroppen, særleg i kne, legger og hofte. Eg verker og så fpr eg blå flekker på kroppen. Vart blå på eine brystet, var så til mamografi og dei fann ingen ting, no har eg hatt vondt i brystet ein dag og så fekk eg blå flekk igjen(det er 2 mnd. sidan mamografien) Kva er det som gjer alt dette. Det erakkurat som det isar etter leggene mine. Er det rematiske smerter , kan ein få blå flekker av det?

Kvinne, 54 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Blå flekker tyder på at du får små blødninger i underhuden. Dette kan skyldes at blodårene dine er skjøre, at du har for lite blodplater, at huden er tynn (feks pga kortison), eller at du bruker medikamenter som øker blødningstendensen. Dette behøver ikke å ha noe med revmatisme å gjøre, men i visse tilfeller er det en økt tendens til slike plager hvis man har revmatiske lidelser. En annen ting er at kortisonbruk kan øke tendensen til blåflekker, men det vet jeg ikke om du bruker.

Smertene i leddene dine kan jo skyldes revmatiske lidelser, men også slitasjeforandringer, betennelsestilstander i muskel/sener eller press på nerver i ryggen. Det er mange mulige årsaker og du må kontakte lege for å bli utredet både for blåmerkene og muskelsmertene.

Legen vil ta en lang rekke blodprøver av deg for å kartlegge blodplater og andre faktorer, røntgenbilder for å undersøke leddene som gjøre vondt. Dessuten er det naturlig å undersøke deg kroppslig. Dessverre er det vanskelig å stille en mer eksakt diagnose over internett, her er det mange faktorer som må avklares før du evt kan få en diagnose og behandling hvis det er nødvendig/mulig.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn