Bivirkninger av steroider?

Spørsmål

Har i mange år vært plaget med kraftig overvekt ( 1.82 m. 143kg. ). Har vært en jevn økning, ca 5-10kg hvert år. Fettet legger seg kun rundt midjen/magen.
Har tidligere vært i kontakt med flere privatleger uten å møtt noen reel forståelse for problemet. Har også vært i kontakt med dietist, men jeg har et kosthold som er sunnere enn gjennomsnittet. Har i alle år trent regelmessig.
De siste to årene har jeg også slitet med ryggplager, noe som jeg tror kommer av stor belastning på ryggsøylen pga overvekt.
Fikk i vinter innvilget Reductil 10mg uten at det hjalp ( februar og går på det fremdeles ). Har faktisk gått opp flere kilo i vår og sommer også.
Er etter hvert blitt så desperat at jeg har begynt med Anabole Steroider i håp om å få størrre muskelmasse som kan forbrenne mer fett.
Prøvde først "russere" ifjor, men de ble jeg veldig aggresiv av, så det ble med den ene gangen.
Har nå gått på Omnadren + Efedrin i ca 6 uker, og har endelig begynt å se resultater i positiv retning uten antydning til noen bivirkninger. Har også fått tak i Nandrolon + testosteron fremstilt av okse, og vurderer å starte med det også.
Det jeg lurer på er hvor skadelig dette egentlig er, så lenge dette er det eneste som faktisk har hjulpet og gitt meg litt av livsgnisten tilbake ( har tidligere vært periodevis deprimert og frustrert bl.a. over å aldri kunne finne store nok klær i butikkene ).
Hva gjør egentlig disse forskjellige stoffene, spesielt Efedrin som merkbart har gitt meg overskudd til venner og familie? Er det noen typer som ikke burde kombineres eller stoffer jeg ikke burde ta i det hele tatt?
Er det påvist noen medisinske bivirkninger etter lengre bruk, eller er det bare antagelser?
Vær så snill og hjelp!

Medisiner: Reductil, Efedrin, Omnadren, Nandrolon.

Mann, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Dessverre er det ikke antagelser at steroider gir bivirkninger.
Ofte kommer bivirkningene etter lengre tids kur. Noen bivirknigner, som feks kreft og sykdommer i hjerte- og karsystemet kan komme mange år etter endt bruk.

Noen får psykiske og mentale forandringer i form av rastløshet, uro, aggresjon, konsentrasjons- og søvnproblemer. Noen får endret personlighet. Andre igjen blir paranoide og det utvikles en avhengighet for medikamentet.
Når man slutter med medikamentet kan det oppstå, angst, depresjon og selvmordstanker.

Steroider kan gi økt blodtrykk og væskeansamlinger i kroppen. I enkelte få tilfeller forekommer leversvikt, og noen får nyresvikt.

Økt kvisetendens, skallethet og kraftig hårvekt kan forekomme hos både menn og kvinner. Fettstoffenes sammensetning i blodet forandres og risikoen for hjerte-karsykdom øker betraktelig.
Ungdom i puberteten kan få vekstforstyrrelser.
En kvinnelig bruker kan få uønsket dypere stemme, skalelthet, hårvekst og økt vekst av klitoris samt menstruasjonsforstyrrelser.

Hos menn skrumper testiklene, og produksjonen av det mannlige kjønnshormonet reduseres som oftest betydelig. Hos enkelte tar det mange måneder før produksjonen tar seg opp igjen. Mange er forbigående sterile og impotente. Menn bruker som regel langt høyere doser enn kvinner, og de generelle bivirkningene blir derfor mere uttalte hos mannlige dopingmisbrukere.

Hos menn vil en del av steroidene bli omdannet i kroppen til kvinnelige kjønnshormoner. Dette kan føre til at de utvikler bryster. I tillegg kan guttene få hudproblemer, lysere stemme, hårtap, vektøkning, væskeansamlinger i kroppen, samt psykiske bivirkninger som aggresjon, depresjon, humørsvingninger, irritasjon, voldelighet og søvnproblemer.

Kvinner vil, i tillegg til mye av det over, risikere sterilitet og økt fare for brystkreft.

Efedrin har også mange mulige bivirkninger, de vanligste er søvnløshet, svetting, skjelvinger, hjertebank, rastløshet, munntørrhet og "forhøyet" sinnsstemning. Under fysisk aktivitet er efedrin farlig pga opphevelse av tørstfornemmelsen, nedsatt tretthetsfornemmelse og kraftig stimulering av hjerte og kretsløp.

Så selv om du opplever at disse medikamentene gir deg positive effekter så tror jeg ikke de oppveier alle de negative potensielle risikoene som du pådrar deg ved å bruke "dopingmidler".

Med trening, riktig kosthold og Reductil (evt kombinert med Xenical) er jeg helt sikker på at det er mulig å gå ned i vekt. Du må selv være motivert, ha motiverte omgivelser og en motivert fastlege.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn