Bitestikkel

Spørsmål

Uten å kjenne verken smerter eller ømhet har jeg ved beføling registrert at venstre testikkel har en "forlengelse" i øvre ende som gjør at den virker større enn høyre - nesten som den skulle ha et ekstra vedheng på størrelse med et "kyllingegg". Er dette et normalt fenomen, eller bør det sjekkes?

Mann, 64 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Nei dette er nok ikke noe farlig. Over testiklene ligger den såkalte bitestikkel, og den kan nok være litt forstørret. Det kan også være blodkarene - altså de blodårene som kommer fra testikkelen som er forstørret.
Men for at du skal få et ordentlig svar - er det viktig at du blir undersøkt av lege, og det beste er jo da at du oppsøker din fastlege og får tatt en sjekk. Det er nok ikke noe å grue seg for, og uansett er det godt å finne den egentlige grunn.