Betennelse på penishodet ?

Spørsmål

Jeg har noe som kan virke som en slags betennelse på penishodet. Hele tiden har jeg soner som har en mørkere farge. Noen ganger får jeg en slags svie, kløe og noe væskeansamling under forhuden.
Dette virker som styrken kommer og går med en slags frekvens.
Ble undersøkt av almenlegen for lenge siden, noen år, men han dro ingen konklusjoner. Min kone har hatt påvist soppproblemer tidligere.
Jeg lever i et monogamt eksteskap, har ikke de siste 12 år hatt sex med andre enn min kone.

Mann, 54 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Jeg legger merke til at din almenlege undersøkte dine symptomer for noen år siden og dro ingen konklusjoner. Av det leser jeg at du heller ikke fikk forsøke noen behandling, samt at du har hatt det gjennom flere år.

Hudforandringer er alltid svært vanskelig for ikke si umulig å stille diagnoser på pr internett, uten at man som lege kan se det med egne øyne.
Jeg får derfor bare tenke litt høyt:

Din kones sopp-problemer kan tyde i retning av at du har varierende grad av soppinfeksjon på penishodet. Dette kan din fastlege undersøke ved å ta en dyrkningsprøve med en bomullspinne og sende til dyrkning i et mikrobiologisk laboratorium. Det vil nok være en god ide, for å enten bekrefte eller avkrefte denne muligheten.

Alternativt kan man kjøpe reseptfri soppkrem som heter Klotrimazol og forsøke. Hjelper dette, er det antagelig sopp.
Men jeg er mer tilhenger av å få en eksakt diagnose før man forsøker behandling, og dette er jo så enkelt å få gjort.

Forøvrig synes jeg at når din almenlege ikke dro noen konklusjoner når han undersøkte deg, så ville det være rimelig å henvise deg til en hudlege for en vurdering. Om ikke din egen lege tok / tar initiativet til dette, kan du selvfølgelig be om dette.

Det finnes nemlig andre mulige forklaringer på dine problemer, da tenker jeg på ikke-betennelsestilstander som diverse hudsykdommer, eksemtyper, irritasjon m.v.

Det viktigste er jo at du får en diagnose på dette, slik at riktig behandling kan bli iverksatt, så ta en tur til din lege igjen, ta en dyrkningsprøve og om denne ikke gir noe svar, så gå du til hudlege.

Ønsker deg lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn