Betennelse i prostata

Spørsmål

Har vært hos urolog og fått diagnosen betennelse i prostata.Har fåttAzitromax,1 tablett daglig i 30 dager.Før jeg kom til urolog
hadde jeg vært hos allmennlege og fått selacid,hjalp litt,men smertene forsvant ikke helt,og etter 14 dager uten medisin oppsøkte jeg legene igjen og fikk Ciproxan nsom jeg gikkpå i 15 dager,uten at smertene forsvant helt.3dager etter avsluttet kur,oppsøkte jeg legevakten og fikk fornyet kur med Ciproxan,som jeg gikk på i 3 dager før jeg kom til urolog og fikk Azitromax som jeg nå går på.Ble bedre med samme,deretter opp og ned.I går var jeg ganske bra,etter å hatt mye smerter dagen i forveien.I dag er jeg er forverret igjen.Legen sier at jeg vil bli bra.

Er dette en normal utvikling ? I natt var smertene intense igjen.

Relevante sykdommer/medisiner: Prostatabetennelse

Mann, 52 år

Svar

Hei
Betennelse i prostata kan av og til være noe vanskelig å finne ut av og også noen ganger litt besværlig å behandle. Symptomene minner om de man har ved urinveisinfeksjon og fordi prostata er en kjertel med utførselsgang til urinrøret kan det være en komplikasjon til urinveisinfeksjon (UVI).Ved undersøkelse finner man bakterier i urinen, ofte de samme som finnes ved UVI. Både Ciproxin og Selexid som du er blitt behandlet med brukes mot UVI. Ved gjentatte infeksjoner i urinveiene bør man henvises til urolog, som du er blitt.
Behandlingen av betennelse i prostata er langvarig, noe en kur på 30 dager viser. At symptomene varierer i intensitet er også normalt, men hvis det ikke er bedre halvveis i kuren bør du ta en kontakt med legen din.
God bedring.