Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Benutvekst fra kragebenet

Spørsmål

Har vert til MR av et kragebein, dette grunnet smerter en tid, og en liten beinutvekst øverst på baksiden av leddet. Ca 4-5 cm fra brystbeinleddet. Den er ikke stor, bare 2-3 mm bakover mot gropen bak kragebeinet. 4-5 mm bred. Det er bare på det ene beinet det er sånn. Men det er ikke funnet noe unormalt verken på MR eller CT av dette beinet. Skal det være sånn? I tillegg er jeg litt hoven i høyre lyske og fra ca midt i lysken er det en stram streng e.l som man kan følge til den forsvinner ca øverst i høyre hjørne av skambeinet. Tipper denne stramme pølseliknende saken er ca 5-7 mm i diameter. Av og til hardt og av og til mykt. Har vert på mr med dette og, menlegen sier at alt ser helt normalt ut. Det er noe liknande på venstre side og, men der er det nesten ikke hovent. Hva kan dette være. Virker som det følger lyskebåndet, kanskje 2-3 cm ovenfor.

Svar

Hei!
Det er ikke uvanlig at man kan finne benutvekster fra skjelettet. Dette er helt normalt og man kan gjøre noe med det om det gir plager i form av smerter.
Det høres ut som du beskriver selve lyskebåndet. Hvis MR er tatt og fastlegen har sagt at det er helt normalt, ville jeg absolutt ikke bekymret meg for dette. Alternativt til selve lyskebåndet er sener eller ligamenter du kjenner. Om det er plagsomt kan man alltids gjøre en kirurgisk korreksjon,

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-