Bekymret for hjerteinfarkt

Spørsmål

Har vært syk siden 9/10-16, med feber, hoste, vond hals, vondt i kroppen, tung pust og i det siste grønt slim fra nese og hals, aldri blitt helt bra. Var til legen mandag denne uken og han mente at jeg hadde fått en bihulebetennelse, fikk pencilin.Jeg er også plaget en del med angst.Var veldig tungpustet forrige uke og på fredag fikk jeg vondt øverst i magen rett under brystbeinet og litt under ribbenene på hver side, ikke veldig vondt, men nok til at jeg ble redd for at jeg fikk hjerteinfarkt, noe som er min største redsel.Siden da har jeg vært redd for dette,altså i en uke.Jeg har hatt mye angst, som selvfølgelig ikke gjør saken bedre.Men det som er problemet er at jeg har vondt øverst i magen, smerter og svie, rett under brystbenet, dette stråler også ut til sidene helt nederst ved ribbena,har også smerter i sidene men det tror jeg skyldes mer gangsperre etter uker med hosting.Har også vondt under skulderbladene,vondt midt mellom skulderbladene også, har hatt stikkende smerter på høyre side mellom ribbenene. Det som gjør meg mest redd er at når jeg får vondt i magen så er det så langt opp, før når jeg har hatt vondt i magen så er det midt på magen rundt navleområdet, mens nå er det rett under der brystbenet starter, og jeg har lest at vondt i øverste del av magen kan være tegn på hjerteinfarkt,og når jeg har vondt i magen så føles det ut som jeg også får en klump/press midt i brystet og en klump i halsen,er også veldig stram rundt brystkassen.

Kan dette ha vært/være et uopdaget hjerteinnfarkt?eller er det bare angst/mageproblemer?
Er også plaget med tilbakevendende låsninger i øvre del av ryggen mellom skulderblad,noe som har gjort meg redd for hjerteinfarkt før, kan det være det?
I tilegg har jeg vondt bakerst i ryggen, fra ryggraden som stråler ut helt rundt til framsiden av magen,når jeg bruker musklene, kan det bare være at jeg er stiv og støl?
Føler meg mye bedre etter oppstart på pencilin i forhold til tungpust, bedre i kroppen og ikke slapp lengre.

Svar

Hei! Hjerteinfarkt høres helt usannsynlig ut. Du er ung og har samtidig symptomer på en luftveisinfeksjon. Hjerteinfarkt gir akutt klemmende smerte i brystet i løpet av minutter som bare blir verre. Det er ikke noe man går med over dager. Smerten kan godt forklares av all hostinga. Det er en voldsom belastning på muskulatur i brystkassen og hoste over lengere tid. Penicillin kan også gi magesmerter som gjør bildet mere kompleks. Smerter i øvre del av magen er ihvertfall typisk ved mye hosting. Jeg hadde ikke bekymret meg for at dette er hjerteinfarkt. Jeg forstår at det er lett å mistolke ulike symptomer og når smerten kommer fra brystet er det lett å tenke hjertet. Smerter bak skulderblad og rygg mest sannsynlig etter hosting. Jeg kan som sagt ikke stille noen diagnose uten å ha undersøkt deg, men slik du beskriver det. henger dette sammen med luftveisinfeksjonen. Du må gjerne prøve om Ibux eller Voltaren kan dempe smerten. Det er gode medisiner ved muskelspenninger.