Behandling av ankelbrudd

Spørsmål

Hei
Jeg var så uheldig å pådra meg et komplisert ankelbrudd for noen uker siden. I nesten to uker ble jeg liggende å vente på operasjon på sykehuset, angivelig grunnet prioritering av andre pasienter med mer alvorlige skader (foten var avsvellet og klar for operasjon kort tid etter innleggelse). Mitt spørsmål: Kan den lange ventetiden ha innvirkning på resultatet av operasjonen, f.eks. fotens bevegelighet og fotens evne til rehabilitering? Jeg trener ofte og etter fysioterapeutens anvisning, men greier etter nesten 3 uker fortsatt ikke å få foten i 90 graders vinkel til skinnleggen.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg kjenner meg igjen i den problemstillingen du presenterer. Ventetiden fra skade til du ble operert, avhenger av at bløtvevet ditt er klart til operasjon. Ved alvorlige skader, kan dette ofte ta flere uker, og i noen tilfeller må man utføre en midlertidig operasjon, hvor en ramme settes på foten for å optimalisere stillingen. I tillegg er det som du sier, avhengig av hvilken operasjonskapasitet man til enhver tid rår over. Er det andre skader som haster mer, må man dessverre skyve på andre pasienter med mer avklarte og stabile skader. Et siste element, er at de mer kompliserte bruddene, ofte blir satt opp til operasjon av de kirurgene som er mest erfarne med denne type brudd, og man er da også avhengig av å finne et tidspunkt hvor de er tilgjengelig.

At operasjonen således ble utsatt opp mot 2 uker, pleier vanligvis ikke å ha noen betydning for det endelige resultatet. Fortsett å trene bevegelse, jeg er ikke det minste bekymret for din status slik du beskriver den kun 3 uker etter skaden.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-