Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Begrensninger etter fjerning av fiksasjonsutstyr i underarm

Spørsmål

Jeg er mor til en gutt på 7 år som 5. august i fjor brakk begge bena i høyre underarm. Han fikk operert inn en metallskinne som skulle sitte i 4-6 mnd. Jeg antar at vi snart får innkalling til fjerning av denne. Vi har siden bruddet vært veldig forsiktige for å unngå nytt brudd. Han har f eks kuttet ut fotball, sykling og trampoline. Nå lurer jeg på når vi kan begynne å tillate vanlig aktivitet igjen? Vil armen måtte holdes i ro igjen en periode etter fjerning av metallskinnen? Han ønsker å være med på breakdance som er en SFO-aktivitet og Jiu jitsu for barn, men jeg er usikker på hva jeg kan melde han på for vårsemesteret.

Svar

Hei!

Jeg vil tro at ut fra alder og det brudd du beskriver, ble satt inn fleksible nagler i begge underarmsknoklene. Disse fjernes rutinemessig etter 4-6 måneder. Det skal vanligvis ikke legges noen spesielle begrensninger på bruken av armen etter dette.

Hvis det derimot mot all formodning skulle være satt inn plater, vil disse etterlate seg en rekke skruehull i beinet etter fjerning. Hullene vil gro igjen, men i den perioden dette pågår, vil knoklene være mer ettergivende for rotasjonskrefter. Jeg vil anslå denne perioden til ca 3 måneder. Breakdance er jo da i særdeleshet en slik aktivitet.

Hvis det ble operert med fleksible nagler, ingen restriksjon, hvis det ble operert med plater, noe aktpågivenhet i 3 måneder.

Lykke til!