Barn med vondt i beina

Spørsmål

Datteren vår på 2 år klager over vondt i bena. Hun våkner om natten og gråter og sier hun har vondt. Har bedt henne vise hvor det gjør vondt og hun tar da på bena sine (fra knærne og opp). HUn har sagt dette i en måneds tid, men vi har trodd det var for å få oppmerksomhet. Men, nå når hun våkner om natten og gråter så må det jo være vondt! Har snakket med helsesøster ang. voksesmerter, men hun mente at det er hun for ung til å ha enda. Hva kan det være? Bør vi få tatt røntgen? Hun hater å være hos legen og jeg kvier meg for å ta henne dit. (Har heller ingen stor tillit til fastlegen vår som ikke er så flink med barn)

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Selv om det statistisk sett sannsynligvis ikke er noe farlig som plager barnet ditt vil jeg absolutt prøve å få til en vurdering hos lege. Hvis dere synes fastlegen er klønete med barn ;-) så kan dere be ham skrive en henvisning til barnelege/barnepoliklinikk på sykehuset.

Det er ikke umulig at hun kan ha voksesmerter, hvis smertene er i begge beina er det en mulighet. Vondt på bare en side har en del flere mulige diagnoser, men det er vanskelig å foreslå noen diagnose uten å vite mer om datteren din og uten å ha undersøkt henne.

Jeg ville i første omgang få tatt et røntgenbilde av lårbeina og bekkenet samt få gjort en ultralyd av hofteleddene for å se etter væske i leddet.

Jeg er helt enig med deg i at det må være noe som er galt, men så små barn kan være litt "upålitelige" når det gjelder smerteangivelse og det kan være vanskelig å vite hvor det gjør vondt og vanskelig å få karakterisert smerten.

Noen barn opplever å få "maur i beina" / "at beina sover" om natten og det kan være ubehagelig eller smertefullt.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-