Bambi på isen..

Spørsmål

På tur til butikken lørdag kveld var jeg så uheldig å ramle over ende på isen. Jeg tok meg for med venstre hånd, og fikk umiddelbart ganske vondt på nedsiden av armen overfor håndleddet. Armen hovnet også opp der.

Nå noen timer senere gjør det fortsatt vondt, men jeg har ingen problemer med å bevege fingrene. Det gjør imidlertig veldig vondt å prøve å vri på armen..

Bør jeg oppsøke lege for å forsikre meg om at det ikke har oppstått brist i et bein, eller kan jeg slå meg til ro med at det bare er en forstuvning som vil gå over av seg selv i løpet av et par dager?

Hilsen Bambi på glattisen. :)

Kvinne, 23 år

Svar

Hei!

Hvis du synes det er mer vondt enn en vanlig forstuing så synes jeg du skal oppsøke lege eller legevakt for å få en henvisning til røntgen. Det kan godt tenkes at du har et lite brudd, men det kan være ganske vanskelig å avgjøre uten at det foreligger røntgenbilder.

Hvis konturen på håndleddet er annerledes er det ganske sikkert brudd, det at det umiddelbart ble hovent og vondt er også et tegn som kan tyde på brudd.

I såfall blir du gipset i 6 uker.