Balanitt

Spørsmål

Har hatt balanitt i 6 måneder og gjennomgått følgende behandling;

12/6 - 12/7 Klotrimazol
12/7 - 25/7 Pause
25/7 - 8/8 Dactacort
8/8 - 28/8 Pause
29/8 Diflucan
30/8 - 1/11 Pause
1/11 - 24/11 Kenacutan
25/11 - Pause

Men ingenting hjelper. Har vært til lege 4 ganger. Har du/dere noen andre 'kjerringråd' eller ideer til hvordan jeg kan bli kvitt plagene? For 4-5 år siden fikk jeg en lokal forfrysning av penis i forbindelse med en skitur. Kan dette være årsaken til at huden ikke vil leges? Hilsen en fortvilet og nedbrutt person.

Mann, 39 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !

Generelt innen det medisinsk fag kan man si at dersom et skikkelig gjennomgått behandlingsopplegg ikke virker, så bør diagnosen revurderes, og i tillegg må man må se om der foreligger bakkenforliggende / utløsende faktorer.

Dette er viktig i ditt tilfelle.
Leger tar selvfølgelig av og til feil, og det kan jo teoretisk sett være tilfelle for deg.
Får man behandling mot en diagnose man ikke har, så vil jo behandlingen ikke virke.

Nå vet ikke jeg hva slags symptomer du har, og hvilke undersøkelser som er foretatt.

Det jeg imidlertid kan gi av generelle råd her, er følgende:

Sjekk at der er tatt en dyrkningsprøve. Dette taes med en bomullspinne som sendes inn til dyrkning i et mikrobiologisk laboratorium, for å se om der er soppinfeksjon eller bakterieinfeksjon, og hva slags type sopp eller bakterie som evt foreligger.
Så velger man behandling alt etter hva dyrkningssvaret foreligger. Dersom dette ikke er gjort, synes jeg dette er helt nødvendig, når du altså ikke har blitt god så langt.

Videre synes jeg du skal bli sjekket i forhold til diabetes, da en evt ikke-diagnostisert diabetes kan gjøre at man lettere får soppinfeksjoner.

Dersom den behandlingen du allerede har fått, er gitt på bakgrunn av dyrkningssvar, hvis det altså er tatt, så synes jeg du skal ble om å bli henvist til en spesialist, dvs. hudlege.

Hvis du har en seksualpartner, så kan det være smart å la partneren gjennomgå samme behandling som du. F.eks. når deg gjelder sopp, så er dette ofte en del av normalfloraen i skjeden hos friske kvinner, og du kan få det "tilbake" fra din evt partner.
Etter at du har fått foretatt en dyrkningsprøve, og fastslått hvilke type sopp eller bakterie som forårsaker dine problemer, så synes jeg at både du og din evt partner skal gjennomgå samme behandling parallelt, altså samtidig.

Videre så er det selvfølgelig svært viktig å ha en god hygiene i underlivet, dog ikke overdrevet som mange vil falle for fristelsen for i slike tilfeller.
Vask deg maks en gang pr dag under forhuden, med mildes mulig såpe, f.eks. Asan, Lactacyd eller Neutrogena.

Dette ble ganske generelle råd, da jeg ikke har så mye eksakt informasjon om din tilstand, men jeg mener at rådene er gode, så få sjekket opp disse tingene.

Jeg ønsker deg lykke til og god bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-