Balanitt?

Spørsmål

Hei
I slutten av august fikk jeg påvist chlamydia hos min fastlegen(Har ikke at noen skjønnsykdommer tidligere) . Jeg startet behandling med Doxylin-tabletter samme dag det ble påvist.( 7 dagers behandling) Symptomene i forveien(ca 1,5 uke)var at jeg ofte følte og måtte på do, og var rød helt ute på tuppen av penishode rundt åpning urin rør og ned mot strengen.
Etter behandling føltes ting som det gikk bedre, men etterhvert følte det som symptomer kom litt tilbake og var forsatt rød på penishode. Og fikk beskjed om at symptomer og rødhet kunne merkes en stund i etterkant. Så jeg avventet en liten stund. Symptomene gikk litt opp og ned. (litt kløe, følelse av at eg måtte på do og forsatt rød på tuppen).Uti midten av oktober(ca 1,5 måned) kontaktet jeg fastlegen igjen. Da fikk jeg beskjed om at dette kunne være sopp da dette ofte kunne oppstå etter kur, så jeg fikk beskjed om å prøve lamisil krem 10-14 dager. Etter 14dager behandling med lamisil følte jeg det ble noe bedre, men ikke helt. Kontaktet fastlegen igjen. Fikk beskjed om å avvente noen dager for å se om symptomene avtar siden jeg akkurat hadde avsluttet med lamisil. Tok også en chlamydia test igjen og den var negativ. Har ikke hatt sex de siste 4 ukene
Nå har det gått 1,5 uke siden jeg avsluttet med lamisil krem. (brukte den nok litt mer en en gang til dagen) Har også brukt daktacort.

I dag er det:
Forsatt rød på tuppen av penishode, men dette føler eg variere litt. Kan se helt bra ut, men etter do besøk føler eg at det blir litt rødt igjen. Men føler og ser litt bedre ut enn tidligere.
Men følelsen på å måtte gå på do igjen er der forsatt til tider. Spesielt etter at jeg nettopp har vært på do, men det går over etter en liten stund. Så kan det gå mange timer før jeg må på do igjen.Slik var det ikke før jeg startet med lamisil eller under behandlingen.Også når jeg kjører bil får eg følelsen av at jeg må på do.
Kjenner eg begynner å bli leie av gå sånn nå. Så eg håpte kanskje dere hadde noe svar på dette?

Svar

Hei! Det er fint at klamydiatesten var negativ. Det utelukker ihvertfall det som årsak. Mest sannsynlig har du hatt noe som kalles balantitt. Det er en kombinasjon av kontakteksem som gjerne kan være infisert av sopp. Du merker bedring med Lamisil eller Daktakort, men symptomene henger igjen pga kontakteksem. Det er viktig at du holder regelmessig renhold med varmt vann og unngå sterke såper. Bruk gjerne en mild kortisonsalve f eks hydrokortison i max en uke. Fuktighetskrem som Apobase kan også brukes om området ser tørt ut. Da vil sannsynligvis plagene gi seg i løpet av en 14 dagers tid.