Baby på hjemmebesøk i Afrika

Spørsmål

Hei!
Svigerinna mi ønsker å ta med seg sin lille sønn hjem til Benin (Afrika) i sommer for å vise han fram til familie og venner.
Sønnen hennes vil være 6 mnd gammel på reisetidspunktet (Jeg kan jo legge til at han ble født 2 mnd for tidlig, og ikke veide mer enn 1.9 kg ved fødselen). Han har aldri vært ute og reist før, og er født her.
Det jeg lurte på, er om det er forsvarlig å dra så langt med et så lite barn, og hvor lenge hun eventuelt burde vente? Og hvilke forholdsregler må man ta hvis man drar på en slik reise?
På forhånd takk for svar.
Hilsen bekymret tante.

Kvinne, 25 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Nå har jeg jo skrevet at jeg fraråder å ta med så små barn til U-land, men jeg går ut fra at din svigerinne er afrikansk, og man kan ikke godt si til en afrikansk kvinne at det ikke går an å ha barn i Afrika! Det er det å reise dit for eksempel bare fordi man har fått en billig flybilett, jeg er imot. I dette tilfellet er det en aktverdig grunn til å reise, barnet skal vises frem til sine egne besteforeldre.

Visse forholdsregler må man imidlertid ta: Det er overmåte viktig at barnet ammes. Benin er et høyrisikoområde for malaria, og babyen må ha både Lariam hvis han er over 5 kg (hvis han er mindre enn det bør de vente med å reise) og må beskyttes mot myggstikk. De må dessuten ha en reiseforsikring som dekker hjemsendelse om det skulle bli nødvendig.

Se for øvrig min webside, www.reiseklinikken.com.

Har du spørsmål om REISEMEDISIN?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gunnar Hasle REISEMEDISIN
Pris fra 259,-