Auauauau - nakken min!

Spørsmål

Jeg våknet mandagsmorgen med plutselig oppstått stivhet på den side av nakken (venstre)!! Jeg har gitt musklene bak i nakken masasje, tar ofte varm dusj og bruker varmesalve (tigerbalsam). Prøver også å slappe av mest mulig (søvn). Men jeg har ikke merket noe særlig med fremgang ved å gjøre dette..!!

I dag er det torsdag, og jeg har smerter fremdeles. Jeg har smerter når jeg snur meg til begge sider, spesielt når jeg snur meg til høyre side så river det kraftig på min venstre side av nakken. Jeg blir fort sliten i nakke/hals regionen, og må ofte legge meg ned for å hvile. Men det er heller ikke noe behagelig å hvile, for det gjør ondt å snu seg fra side til side. Jeg har også fått ondt i bakhode, men dette kommer og går.

Hva er dette? Er det noe mer selvhjelp jeg kan gjøre? Slik som å ta en joggetur eller annen trening....Er den selvhjelpen jeg gjør riktig? Bør jeg oppsøke lege?

ps! Jeg har aldri før vært plaget med rygg - og nakkesmerter.

Mann, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du har gjort veldig mye fornuftig de siste dagene, varme, massasje, hvile og avlastning er gode grunntiltak. Tigerbalsam hjelper ofte, ihvertfall i en periode. Når en muskelgruppe er veldig stiv, så kan smertene i seg selv bidra til å gjøre den enda mer spent og stiv.

Denne onde sirkelen kan det være hensiktsmessig å bryte for å få slappet av. Ut fra de plagene du beskriver ville jeg anbefale at du tar medikamenter for å få smertelindring noen dager. Ibux 200 mg (reseptfritt) 2 tabletter 3 ganger daglig + paracet 500 mg 2 morgen og 2 kveld, kan gi deg fri fra smertene eller ihvertfall god bedring slik at du kan slappe litt bedre av i muskulaturen.
Paracet kan du ta det første døgnet, deretter litt etter behov, men Ibux kan du fortsette med i 3-4-5 dager. Forhåpentligvis tar dette knekken på nakkekinket ditt. Husk at Ibux skal man være forsiktig med hvis man har tendens til magesår og det skal helst ikke kombineres med store doser alkohol.

Hvis du ikke synes dette vil gi seg av seg selv eller med litt tabletthjelp synes jeg du skal be legen din om en vurdering.

For å unngå liknende plager fremover, er det viktig å holde seg i god form, tøye ut og variere arbeidsstillinger, kanskje også tenke gjennom arbeidsplassens ergonomi, med tanke på datamaskin, stol, bord osv osv

Lykke til og god bedring!