Angstbehandling

Spørsmål

fikk panikkangst for 6 uker siden. Har gått på seroxat siden, men føler at bivirkningene (skjelving,, mistet apetitt, forstoppelse, uro, blåmerker) er veldig fremtredende. Har ikke hatt panikkangst før, eller noen form for psykisk lidelse. Har nå fått cipralex. skal begynne med disse i morgen. MEN, jeg kunne godt tenkt meg å ikke gått på noen av disse tabletter, men prøvd noe innen alternativ medisin.. det er mulig jeg ikke spør riktig gruppe her, men vet noen av dere om det finnes noe innen alternativ medisin som kan ha samme effekt som det jeg nå går på?

Relevante sykdommer/medisiner: panikkangst

Kvinne, 39 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg!

Angstlidelser er på mange måter blitt en av våre folkesykdommer, og for dere som er rammet så er det en sykdom som reduserer livskvaliteten betraktelig. Av denne grunn er det selvfølgelig viktig at man får den beste behandlingen som er tilgjengelig.
Det å bruke medisiner som Seroxat og Cipralex er i utgangspunktet en riktig behandling, men det er selvfølgelig uaktuelt å skulle bruke et slikt medikament hvis bivirkningene opphever den positive effekten. Ofte vil et skifte av medikament til et annet føre til mindre bivirkninger selv om de i utgangspunktet tilhører samme "familie" av medisiner.

Jeg skjønner godt at du helst vil slippe å bruke medisiner i det hele tatt og det er langt fra sikkert at du trenger å bruke slike medisiner i all fremtid. Hos vel 50 % av de som får panikkangst så går dette helt eller delvis over etter en tid.

Jeg kan ikke komme på noe alternativ medisin som jeg kan anbefale deg å bruke mot dette selv om det sikkert er mange av utøverne av denne type medisin som er uenig med meg på dette.
Men der finne alternativer til kun å bruke medisiner. Den beste behandlingen mot panikkangst er nok å få hos psykiatere eller psykologer som tilbyr det man kaller mestringsterapi og eksponeringsterapi. Dette er behandlinger som går ut på å bli kjent med kroppens måte å reagere på gjennom samtaler og eksponering. Også fysisk aktivitet kan spille en stor rolle i slik behandling.
Dette er nok utvilsomt den beste fremgangsmåten, dessverre er det lange ventelister hos private psykologer og psykiatere, men et alternativ kan være at fastlegen din henviser deg til en psykiatrisk poliklinikk. Slik behandling fungerer svært ofte og mange gjennomfører den uten bruk av medisiner selv om noen har bra utbytte av å behandles med begge deler.
Du kan lese litt mer om dette og panikkangst generelt ved å følge linken på toppen av dette svaret.

Håper dette har vært til hjelp og jeg ønsker deg virkelig lykke til videre!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn