Angstanfall og millitæret

Spørsmål

Kjæresten min er i militæret. Han ahr vært inne i et halvt år nå. Han kjeder seg veldig der og har prøvd å dimme flere ganger, men har ikke fått lov. Da han var hjemme i helgen fikk han et angst anfall, han har aldri hatt dette før og fikk det i forbindelse med at vi snakket om at han ikke ville tilbake. Jeg sliter med angst selv og vil ikke at han også skal slite med det. Han vil heller ikke snakke med legen om det for han vil ikke ha psykiske problemer på papirene sine. Er det riktig av han å bli der? Eller bør han snakke med legen?

Kvinne, 20 år

Svar

Hei!

Det viktigste han kan gjøre er å snakke med noen om det, å ikke snakke med noen om det er det dummeste han kan gjøre.

Det er riktig at hvis han snakker med militærpsykologen om dette så blir det registrert i psykologens journal. Imidlertid vil ikke dette påvirke rullebladet hans på noen måte med mindre han satser på en spesiell militær karriere, men det høres det jo ikke ut som han vil.

Jeg tror ikke nødvendigvis det er galt å dra tilbake til militæret hvis han klarer å søke hjelp der. Hvis han ikke klarer å komme ut av denne situasjonen spørs det om militærtjenesten er uhensiktsmessig for ham nå. Jeg tror han bør kontakte enten militærlege eller -psykolog eventuelt ta kontakt med sin fastlege på hjemstedet for en vurdering og samtale.