Angst om natten

Spørsmål

Jeg er en jente på 22 som har vært engstelig av meg i mange år. De siste dagene har jeg imidlertid opplevd noe som føles som en sterk panikkangst. Jeg får en rar følelse i brystet og halsen, en slags veldig intens kvalme og en fornemmelse av ikke å få puste. Jeg blir også litt svimmel og skjelven. Dette høres veldig ut som panikkanfall, men jeg opplever dette flere ganger om dagen - noen ganger så ofte at det føles som om det går i ett.
Jeg lurer på om dette kan være forårsaket av p-pillene jeg tar (jeg tar p-pillen rett før jeg legger meg, og får ofte de mest intense symptomene om natten). Jeg har imidlertid tatt disse i lengre tid, og de panikkartede følelsene har kommet nylig. Kan man oppleve bivirkninger lenge etter at man har begynt å ta et legemiddel?
Tror du dette er psykisk, eller kan det være et fysisk problem? Jeg er redd for å gå til legen.

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg er veldig sikker på at dette er et psykisk og ikke et fysisk problem. Jeg tror ikke at p-pillene har noe med dette å gjøre.

Det du beskriver er typiske angstsymptomer, og hvorfor dette blomstrer opp hos deg nå er umulig for meg å si. Det kan være forhold i omgivelsene rundt deg som gir deg et økt stress- og angstnivå.

Du skal ikke være redd for å gå til legen din. Husk at legen din er der for å hjelpe deg med det du har av plager - og vil ikke synes plagene dine er uvesentlige. Det er viktig å finne ut av hva som er årsaken og sammenhengene bak plagene dine og deretter å skreddersy et opplegg som kan redusere plagene dine, dempe angstnivået og hjelpe deg til å finne gode mestringsmekanismer. I noen tilfeller kan det være aktuelt å behandle med medisiner for lengre eller kortere perioder.

Lykke til!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn