Angst og kul i hodet

Spørsmål

Har lid av angst i masse år legene sier nu at det er angst. Men det er ikke noen medisiner som hjelper synes jeg.Har uro i kroppen, skjelven og kvalm. Som regel er kvalmen slik at jeg ikke bryr meg noe om den, men så kommer det som kastet over meg slik at det er nesten at jeg kaster opp.I dag oppdaget jeg en kul i bakhodet som jeg trudde først det bare var hodebunnen men når jeg bøyer hodet fremover for å stramme huden da kommer den bedre frem.Har liksom ikke lyst til å gå til legen heller for jeg begynner også å føle meg som en hyppokonder når jeg har vanket der så lenge er redd for at han bare sier at det er sutring igjen. Kan jeg få noen råd fra dere?

Sykdommer: Angst og litt fohøyet blodtrykk
Medisiner: Paroxetin og Atenolol

Kvinne, 36 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror nok kulen i bakhodet ikke har noe med de andre symptomene du beskriver som er oppfattet som angst. Men jeg skjønner godt hva du mener når du ikke vil bli oppfattet som hypokonder. Husk imidlertid at legen din er til for deg og ikke omvendt, du behøver ikke å ha noen skrupler med å presentere dine symptomer, plager eller bekymringer for legen din. Det er det han får betalt for å arbeide med.

En kul i bakhodet er mest sannsynlig en av to ting; enten en liten fettkul i underhuden - som er helt ufarlig - eller en liten lymfeknute. En lymfeknute i nakke/bakhode er ikke så uvanlig hvis du har et sår i området eller kanskje en infeksjon. Hvis knuten har kommet uten noen foranledning og blir større eller plager deg kosmetisk eller psykisk, skal du la legen din vurdere den og evt fjerne den for å få en endelig diagnose.

Sannsynligheten for at dette er noe farlig er nok relativt liten, men hovedpoenget mitt er at du skal ikke bekymre deg for om du går ofte til lege - legen din skal ta deg seriøst hver gang.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-