Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Anfall hvor alle sanseinntrykk blir forsterket

Spørsmål

Har i en årrekke vært plaget med plutselige plager i form av en sensasjon hvor alle sansene blir forsterket. Det var oftere før, men det hender en sjelden gang fortsatt. Lyder blir høyere og oppleves som raskere, som om noen trykker på «spoleknappen». Dette skjer også med synsinntrykket samtidig som med hørselen. I all hovedsak går alt dobbelt så fort, som om hjernen ikke klarer å prosessere inntrykkene den får. Vet ikke hva det er som «trigger» disse anfallene, men eneste som hjelper meg er å legge meg ned å ha det stille rundt meg til det går over. Har nevnt det til fastlege m.flere uten noe slags god tilbakemelding på hva det kan være. Setter pris på all informasjon angående dette.

Mann 30
Svar

Hei.


Jeg har ikke hørt eller lest om slike symptomer før, og vet ikke om hva slags sykdom dette evt skulle kunne skyldes.  Du er ung, og det taler i seg selv mot sykdom, og det at du har hatt det i en årrekke, og det ikke har utviklet seg og du ikke har fått andre sykdommer, og at det kun kommer av og til, taler også sterkt imot sykdom. En mulig forklaring er derfor at dette er et psykologisk fenomen, altså noe med måten du opplever sanseinntrykk på. Skulle det vært undersøkt videre, hvilket jeg ikke nødvendigvis er sikker på, hvis ikke det er til stor plage for deg, måtte det i så fall være av en nevrolog. Helt teoretisk kunne en da ha tenkt i retning av utypisk migrene eller epilepsi, men når det er nevnt, så vil jeg presisere at jeg ikke tenker at dette er noe du har.

Beklager at jeg ikke kan bidra med noe mer, men håper allikevel at min tilbakemelding her kan være til nytte for deg. Ha det bra.